15 december start de nieuwe dienstregeling voor openbaar vervoer van Arriva in Limburg

Foto: Arriva

Met ingang van zondag 15 december is een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer van Arriva in de provincie Limburg. De wijzigingen zijn dit jaar beperkt. Voor de treindienstregeling wijzigt er niets. De belangrijkste wijzigingen voor de bussen staan hieronder. Arriva adviseert reizigers om voorafgaand aan het maken van een reis op en na 15 december deze in de reisplanner te controleren om zeker te zijn van de juiste informatie. De reisplanners bevatten alle actuele informatie en een reizigerscampagne ging reeds van start.

 Verbetering Stadsnet Venlo

Door een nieuw lijnennet in Venlo Noord- en Oost; een andere lijnnummering en andere bus routes, komen er meer reismogelijkheden voor de busreizigers binnen de gemeente Venlo.

 Nachtnet Maastricht vervalt (lijnen 801 t/m 805)

Na een evaluatie van het Nachtnet in Maastricht, is besloten deze nachtlijnen niet meer te rijden. In de nacht van zaterdag op zondag zal wel een extra busrit na middernacht (00.16 uur) rijden vanuit Maastricht naar Vaals en Aachen.

Groei in reismogelijkheden voor Brightlands Campus en Sportzone Sittard-Geleen

Om gehoor te geven aan de gestegen vervoersvraag van de Brightlands Campus en de Sportzone krijgen deze beide bestemmingen op werkdagen tijdens de pitsuren meer reismogelijkheden.

Aangepaste routes lijn 60 en 61 in Echt

In het kader van het vergroten van de betrouwbaarheid van de dienstregeling van lijn 60 en 61 is besloten de routes van deze lijnen te wijzigen. Deze rijden vanaf 15 december, ook in relatie tot beperkingen van de (auto)infrastructuur in Echt, tot aan de randen van het dorp.

Toverland in het weekend bereikbaar met OV

In de nieuwe dienstregeling wordt attractiepark Toverland, met lijn 79, ook in het weekend met OV bereikbaar (via station Horst-Sevenum).

Lijn 86 Gennep-Goch vervalt

De OV lijntaxi op lijn 86, die voorafgaand aan de rit gereserveerd moest worden, vervalt. Na evaluatie is gebleken dat het potentieel van deze lijn onvoldoende is om deze te handhaven.

Reizigersinformatie

Vanaf maandag 18 november is de campagne gestart om reizigers te informeren over de nieuwe dienstregeling. De campagne bestaat onder andere uit bus- en treinreclame, een online campagne en aandacht in huis-aan-huisfolders. Nieuw is dat de informatie die reizigers op en rond de bushaltes aantreffen per 15 december een andere opmaak heeft. Deze is erop gericht de informatie toegankelijker te maken. Het gaat om nieuwe lijnennetkaarten en haltevertrekstaten. Voor de steden/gebieden Venlo, Sittard-Geleen, Parkstad en Maastricht is er ook een zogenaamde ‘metrostadskaart’ in de haltes opgenomen. Die brengt de buslijnen in het betreffende gebied overzichtelijk in kaart. Dit is de uitkomst van een proef die eerder in Maastricht voor lijn 10 werd gedaan.

Reacties