Carnaval vieren in Limburg? Neem de (nacht)bus of trein!

Foto: Peter Gehrkens

Carnaval vieren in Limburg? De bussen en treinen van Arriva staan klaar voor alle feestvierders! In Maastricht rijden er ’s nachts extra bussen (Borrelbussen) en tijdens de Kuukse Elfkroegetocht zet Arriva extra treinen in. Tijdens de carnavalsvakantie geldt een aangepaste dienstregeling en komen de spitstreinen tussen Venray en Nijmegen te vervallen.

Vakantiedienstregeling van toepassing

Tijdens de carnavalsvakantie van zondag 23 februari tot en met zaterdag 29 februari geldt er een aangepaste dienstregeling. Op maandag 24 februari rijden de bussen volgens de zondagdienstregeling en op dinsdag 25 februari volgens een zaterdagdienstregeling. Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 februari rijden de bussen in Limburg volgens de vakantiedienstregeling.
Uitzonderingen:
Lijn 83 (Nijmegen-Venlo) rijdt de hele week volgens de vakantiedienstregeling.
Lijn 44 (Heerlen-Aachen) rijdt op maandag volgens de zondagdienstregeling en van dinsdag t/m vrijdag volgens de vakantiedienstregeling.
De Arriva treinen rijden de hele week volgens de vakantiedienstregeling. De spitstreinen op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen komen hierdoor te vervallen.

Aangepaste routes en omleidingen door evenementen

In verband met carnavalsevenementen en optochten vervallen er haltes en rijden sommige buslijnen aangepaste routes. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en drukte. Tijdens evenementen met grote drukte voert Arriva ingangscontroles op stations uit. Dit geldt voor het Auw Wieverbal in Valkenburg (20 februari), de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo (22 februari) en de Kuukse Elfkroegetocht in Cuijk (25 februari). Arriva adviseert reizigers een geldig vervoerbewijs bij de hand te hebben. Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/carnaval. Arriva adviseert reizigers voor vertrek hun reis te plannen via de reisplanner op arriva.nl.

Borrelbussen Maastricht

Vasteloavend vieren in Maastricht? De Arriva Borrelbus brengt je thuis. Van zaterdagnacht 22 t/m dinsdagnacht 25 februari zet Arriva tussen 0:35 uur en 03:35 uur stad- en streekborrelbussen in. De Borrelbus Stad brengt je o.a. naar Malberg, de Heeg, Amby, Wolder en Bunde. De Borrelbus Streek rijdt o.a. naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Voor het meereizen met deze Borrelbussen heb je een speciaal kaartje nodig. Een Borrelbuskaartje Stad kost €5,- en een Borrelbuskaartje Streek €7,50. De kaartjes zijn op de dag bij de chauffeur van de Borrelbus verkrijgbaar. Je betaalt het kaartje met PIN of OV-chipkaart. Het kaartje is dan geldig als enkele rit.

Voordelig passe-partout in de voorverkoop – én geldig als retour!

In de voorverkoop is ook een passe-partout beschikbaar. Daarmee reis je van zaterdag tot en met dinsdag, dus alle vier de carnavalsdagen, tegen een voordelig tarief (je reist één dag helemaal gratis!). Een passe-partout Stad kost €15,- en een passe-partout Streek €22,50. Alle kaartjes zijn te koop in de voorverkoop via arriva.nl/borrelbus. Een kaartje uit de voorverkoop is óók geldig voor je dagelijkse heenrit met de bus naar de binnenstad van Maastricht.

Boètegewoëne Boètezitting Venlo 22 februari

Tijdens de Boètegewoëne Boètezitting in Venlo, op zaterdag 22 februari, rijdt lijn 88 (Venlo-Grubbenvorst-Venray), die normaal als lijntaxi rijdt, vanaf 19.45 uur met een reguliere lijnbus. Het Brand Beer Venlo Express NS E-ticket van NS is niet geldig in de treinen van Arriva.

Kuukse Elfkroegetocht 25 februari

Tijdens de Kuukse Elfkroegetocht in Cuijk, op dinsdag 25 februari, zet Arriva extra treinen in tussen Nijmegen en Cuijk. Tussen Boxmeer en Cuijk is de vakantiedienstregeling van toepassing. In verband met de drukte én om zorg te dragen voor een goede doorstroming, zijn op die dag op station Cuijk de kaartautomaten en OV-chipkaart oplaadpaal niet in gebruik. Arriva adviseert reizigers om vooraf te zorgen voor een geldig vervoerbewijs en/of voor voldoende saldo op de OV-chipkaart.

Reacties