Zakennieuws: Wat is het bedrijfsovernamefonds voor startende boeren en tuinders?

Foto: Geld lenen bij familie: wat zijn de haken en ogen?

Er is een belangrijke wijziging in de financieringsmogelijkheden voor startende boeren en tuinders per 2020. Hiermee wil de rijksoverheid – onder de landbouwsubsidie bedrijfsovernamefonds – starters helpen met een duurzame onderneming afgestemd op de toekomst.

Startende ondernemers in de landbouw en tuinbouw kunnen de zogenaamde Borgstellingsregeling Vermogensversterkend Krediet aanvragen. Met deze borgstelling willen de ondernemers het ondernemen binnen deze sectoren eenvoudiger financierbaar maken.

Overheid stimuleert ondernemerschap.

Bij de commerciële banken is het namelijk vaak lastig om geld los te krijgen voor investeringen binnen deze branche. Om het ondernemerschap toch te stimuleren is dit fonds opgezet. Door de stikstofcrisis denk je eerder aan een regeling om het boerenbedrijf te verkopen aan de overheid, maar er is geloof in het ondernemerschap vanuit de overheid.

https://www.mkbservicedesk.nl/11601/wat-bedrijfsovernamefonds-voor-startende.htm?utm_source=mkbsd&utm_medium=email&utm_term=20200225&utm_campaign=weekly

 

Meer info, over advies/hulp bij financiering.

Neem contact op met OKB.

06-25065671. Sjra Clerkx. [email protected] www.ondernemersklankbord.nl www.delimburgsezaak.nl

Reacties