Stichting “Samen zorgen Roermond, met elkaar kunnen we veel ” Opgericht

Foto: PublicDomainPictures via Pixabay

Van  burgerinitiatief tot volwaardige stichting,

Hoe het allemaal begon?

Negen maanden geleden werd er een burgerinitiatief opgestart met de naam “Samen zorgen Roermond, met elkaar kunnen we veel “. Het doel was om mensen die in armoede leven te ondersteunen met levensmiddelen en kleding.

Inwoners van Roermond wisten al snel van dit burgerinitiatief af. Mond op mond reclame heeft de facebookpagina van “Samen zorgen Roermond” heel groot gemaakt. Steeds meer mensen kregen de moed om hulp te vragen, waarbij ook duidelijk werd, hoeveel armoede er eigenlijk is in Roermond en omgeving.

Al snel werd het  initiatief te groot en moesten er keuzes gemaakt worden. Om zoveel mogelijk mensen te helpen hebben ook sponsoren mee geholpen.

Door de snelle groei van dit initiatief drong de keuze tot een formalisering zich op en  op 26 februari 2020 werd er een stichting geboren; “Stichting Samen Zorgen Roermond”.

Hopelijk  gaat, door het worden van een stichting, de deur  verder open bij sponsors, waardoor er nog meer mensen geholpen kunnen worden. De stichting gaat nu gemotiveerder  dan ooit verder  om mensen, die in stille armoede leven, te bereiken;   gesprekken met de gemeente Roermond en andere hulpinstanties kunnen daarbij helpend zijn.

Het zal altijd moeilijk blijven om de mensen  in echte nood te bereiken, maar opgeven is geen optie. ” Stichting Samen Zorgen Roermond ” gaat nog groter worden en mensen in nood kunnen echt op hen rekenen. Zoals er altijd al gezegd is:  “Met elkaar kunnen we veel”.

 

 

 

 

Reacties