1 maart: Maasniel herdenkt 75 Jaar Vrijheid

Foto:

Het Betjesplein wordt versierd met Bevrijdingsbanieren en met expodoeken met daarop authentieke oorlogsfoto’s. Er wordt hier ook een Vrijheidsboom opgericht.
De stoet van gerestaureerde oorlogsvoertuigen arriveert rond 14.15u in Maasniel via het kruispunt Bredeweg/Julianalaan. Vervolgens is de route: Julianalaan – Betjesplein (incl. saluut-stop oorlogsmonument) – Raadhuisstraat – Ronkenstraat – Pastoor Ramakersstraat – Dominicushof – Kerkhof (incl. saluut-stop Oorlogsgraf Korporaal Touw)- Kerkeveldlaan – Hoekstraat – Wilhelminalaan – Broekhin Noord met vervolgroute naar Swalmen.
Aansluitend op de passage van de stoet bij het kerkhof wordt er bij het oorlogsgraf een korte, persoonlijke herdenking gehouden waarbij iedereen uitgenodigd is. Basisschool “Neel” gaat dit graf adopteren en brengt een bloemenhulde.

Het organisatiecomité nodigt de Maasnielse gemeenschap uit om op deze 1 maart bij de herdenkingsmomenten aanwezig te zijn, verzoekt iedereen om de Bevrijdingsstoet hartelijk welkom te heten en op deze gedenkwaardige zondag 1 maart de tuinen en gevels met de Nederlandse driekleur feestelijk te versieren. Het uithangen van de Nederlandse vlag aan de gevel van uw huis maakt het Maasnielse Bevrijdingsfeest in ieder geval extra feestelijk.

Het comité dankt iedereen alvast heel hartelijk voor de medewerking aan deze bijzondere dag. “Opdat wij niet vergeten!”

Reacties