“Denkend aan Holland” bezoekt Roermond

Foto: Roermond Nieuws Peter Gehrkens

Het zijn niet alleen maar Duitse toeristen die massaal de Midden-Limburgse Maasplassen bezoeken. De afgelopen week spotte onze fotograaf het illustere duo André van Duin en Janny van der Heijden aan de Roerkade in Roermond.

Ze kwamen in Roermond even van boord voor een speciaal bezoek aan de dove Cas, deelnemer aan het programma “Heel Holland Bakt”, dat gepresenteerd wordt door André, en gejureerd door Janny. Cas is onlangs succesvol afgestudeerd als eerste dove leraar aan de Pabo, en trakteerde het bekende duo op wat lekkers uit zijn eigen chocoladebonbonfabriekje.
Na een ouderwets gezellig weerzien stapten André en Janny aan de Roerkade weer aan boord. Van daaruit vertrokken ze per boot voor hun programma “Denkend aan Holland” om de Maasplassen verder te gaan verkennen.

“Denkend aan Holland” is een serie van Omroep Max, waarin André van Duin en Janny van der Heijden door heel Nederland verschillende gebieden verkennen vanaf het water. Ze zijn op zoek naar prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes of eeuwenoude tradities waarvoor ze af en toe ook hun boot verlaten. Het programma was in 2019 een regelrechte kijkcijferhit. In tegenstelling tot andere programma’s waren er maar weinig problemen rondom de coronamaatregelen, en heeft Omroep Max besloten om een tweede seizoen op te nemen. Het programma zal worden uitgezonden op de zondag, van 9 augustus t/m 6 september 2020.