VVV Venlo: Stappenplan toegangsbeleid publiekstribunes

Foto: jorono via Pixabay

Eerder communiceerde VVV-Venlo reeds de voorgenomen maatregelen voor de publiekstribunes rondom het spelen met beperkt publiek. Naar aanleiding daarvan heeft de club een uitgebreid stappenplan opgesteld voor haar seizoenkaarthouders.  Hoe het er voor VVV-Venlo seizoenkaarthouders de komende maanden uit gaat zien, lees je hieronder.

Vooropgesteld: de club doet er alles aan om iedere seizoenkaarthouder evenveel kans te bieden om zoveel mogelijk wedstrijden te bezoeken in deze periode. Wij hanteren de stelregel dat we ál onze seizoenkaarthouders de garantie willen bieden, dat ze in ieder geval óm de wedstrijd een thuiswedstrijd kunnen bezoeken. Gezien de landelijke trend en de cijfers van andere Eredivisieclubs, zijn we blij dat we onze seizoenkaarthouders op deze manier en met deze frequentie kunnen faciliteren.

Deze moeilijke tijd voor iedereen, verplicht ook VVV-Venlo namelijk om alle mogelijke middelen binnen te halen. De club heeft alle inkomsten hard nodig. We kunnen het ons niet veroorloven om inkomsten mis te lopen. Dat betekent dat iedere seizoenkaarthouder telt! Gezien onze beschikbare Coronacapaciteit én de stelregel die we aanhouden ( 1 op 2 thuiswedstrijden bezoeken ), laten we de seizoenkaartverkoop momenteel doorlopen totdat de capaciteit bereikt is. Wij garanderen onze seizoenkaarthouders te allen tijden dat iedereen minimaal óm de wedstrijd Covebo Stadion – De Koel – kan bezoeken. Mocht deze grens bereikt zijn dan zullen we stoppen met de seizoenkaartverkoop.

Om dit te verduidelijken: iedere seizoenkaarthouder kan van bijvoorbeeld 6 thuiswedstrijden er in totaal minimaal 3 bezoeken. Daarnaast hebben we ook nog twee topwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Deze wedstrijden worden apart gezien en behandeld. Per seizoenkaarthouder is het mogelijk om één van deze twee wedstrijden te bezoeken.

Stappenplan per wedstrijd voor niet huishoudens
Voor elke thuiswedstrijd dien je als seizoenkaarthouder een nieuw (gratis) e-ticket te bestellen. Dit kan via Mijn VVV of bij de receptie van het stadion. Op maandag 2 weken voorafgaand aan de eerste wedstrijd, starten we met het kiezen van plekken op de tribune voor de seizoenkaarthouders voor twee thuiswedstrijden tegelijk. Deze fase duurt de hele week en iedere dag hebben seizoenkaarthouders van andere tribunevakken de mogelijkheid om een kaart te bestellen voor óf de eerste óf de tweede wedstrijd. Je hebt dus de keuze uit één van de twee wedstrijden.

Tijdens de oefenwedstrijden tegen SV Straelen en Borussia Mönchengladbach gaan we testen met het aangepaste toegangsbeleid en Coronamaatregelen. Let op: beide oefenwedstrijden zijn enkel toegankelijk voor seizoenkaarthouders. Tickets voor de HTM tegen Borussia Mönchengladbach moeten worden gekocht. De wedstrijd tegen SV Straelen is daarentegen gratis. Seizoenkaarthouders hoeven géén keuze te maken tussen één van beide wedstrijden en kunnen tickets aanschaffen voor beide wedstrijden. Hier geldt echter het credo: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Start ticketverkoop voor beide oefenwedstrijden is op maandag 17 augustus om 9.00 uur.

Voorbeeld: de eerste twee thuiswedstrijden (FC Utrecht én ADO-thuis)
Op vrijdag 18 september ( 20.00 uur ) spelen we in De Koel tegen FC Utrecht. Op zaterdag 3 oktober komt ADO Den Haag op bezoek in Venlo ( 20.00 uur ). Vanaf maandag 7 september is het mogelijk om een kaart te bestellen voor VVV-Venlo – FC Utrecht óf  VVV-Venlo – ADO Den Haag. Let op: je kunt dus kiezen tussen één van deze twee wedstrijden. Kies je als seizoenkaarthouder voor een bezoek aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, dan kun je géén kaart bestellen voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Deze zelfde regel hanteren we voor de winterstop ook tijdens de thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Heracles. Daarnaast geldt dit ook voor de topwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Hieronder een overzicht van de wedstrijden en de data waarop de bestelprocedure start.

Eerste zes thuiswedstrijden

Vrijdag 18 september 20.00 uur VVV-Venlo – FC Utrecht
Zaterdag 3 oktober 20.00 uur VVV-Venlo – ADO Den Haag
Zaterdag 24 oktober 16.30 uur VVV-Venlo – Ajax
Zaterdag 7 november 18.45 uur VVV-Venlo – Heracles Almelo
Zaterdag 28 november 21.00 uur VVV-Venlo – PEC Zwolle
Zondag 13 december 14.30 uur VVV-Venlo – Feyenoord

Datums start stoel kiezen

Start kiezen eigen stoel Tijdstip Wedstrijden
Maandag 7 september 9.00 uur VVV-Venlo – FC Utrecht óf VVV-Venlo – ADO Den Haag
Maandag 12 oktober 9.00 uur VVV-Venlo – Ajax óf VVV-Venlo – Feyenoord
Maandag 26 oktober 9.00 uur VVV-Venlo – Heracles Almelo óf VVV-Venlo – PEC Zwolle

Hieronder de ‘bestelprocedure losse tickets seizoenkaarthouders’ voor het ‘eerste blok’ thuiswedstrijden: VVV-Venlo – FC Utrecht en VVV-Venlo – ADO Den Haag:

Datum keuze Vakken/Tribune Wedstrijden
Maandag 7 september Z3, Z4, Z5 VVV-Venlo – FC Utrecht of VVV-Venlo – ADO Den Haag
Dinsdag 8 september Volledige Z-Tribune VVV-Venlo – FC Utrecht of VVV-Venlo – ADO Den Haag
Woensdag 9 september Z+W-Tribune VVV-Venlo – FC Utrecht of VVV-Venlo – ADO Den Haag
Donderdag 10 september Z+W+O-Tribune VVV-Venlo – FC Utrecht of VVV-Venlo – ADO Den Haag
Vrijdag 11 september Alle Tribunes VVV-Venlo – FC Utrecht of VVV-Venlo – ADO Den Haag
Vanaf Maandag 14 sept t/m 18 sept Alle Tribunes VVV-Venlo – FC Utrecht of VVV-Venlo – ADO Den Haag

Op maandag 7 september hebben seizoenkaarthouders op Z3, Z4, Z5 de kans om een ticket te bestellen. Vervolgens komt er elke dag een groep seizoenkaarthouders bij die ook een ticket kan bestellen. Heb je voor FC Utrecht een ticket besteld? Dan blokkeert het systeem je voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Dit schema start vervolgens ook twee weken voor de thuiswedstrijden tegen Ajax (combi met Feyenoord) en Heracles Almelo (combi met PEC Zwolle). Per set van twee thuiswedstrijden kunnen we je dus garanderen dat je als seizoenkaarthouder minimaal één van de twee thuiswedstrijden kunt bezoeken.

Let op: Mocht er in de 2e week van de bestelprocedure nog capaciteit over zijn bij een wedstrijd, dan hebben alle seizoenkaarthouders tegelijk de kans om een ticket te bestellen voor de andere thuiswedstrijd als waar ze reeds een kaart voor in hun bezit hebben. Dit ongeacht het feit of ze al een ticket voor één van de twee thuiswedstrijden hebben besteld.

Aangemeld via het contactformulier als huishouden
Degene die zich via het contactformulier hebben aangemeld als één huishouden, ontvangen de tickets per mail en hoeven na het invullen van het contactformulier geen actie meer te ondernemen. Huishoudens ontvangen voor 3 van de 6 wedstrijden per huishouden e-tickets die allemaal naast elkaar zitten. De indeling van de thuiswedstrijden die je bezoekt, wordt door VVV-Venlo gemaakt om zo zoveel mogelijk seizoenkaarthouders te plaatsen. Uiteraard houden we wél zo veel als mogelijk rekening met de voorkeur die je als huishouden hebt aangegeven voor Ajax of Feyenoord. Aan elke zijde hebben we een tribune waar huishoudens geplaatst gaan worden. Ieder huishouden ontvangt, voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd die je bezoekt, in één mail alle tickets voor de betreffende drie thuiswedstrijden.

Reacties