PvdA Roermond wil duidelijkheid over stand van zaken aanpak centrum Swalmen

Foto: Roermond Nieuws

De Partij van de Arbeid Roermond heeft een Wob-verzoek ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rond het centrum Swalmen. Lynn Rulkens, voorzitter van de PvdA Roermond: “Het is nog geen twee, maar wel vijf voor twaalf voor het centrum van Swalmen. Voor de sociale samenhang, het behoud van ondernemers en banen, maar ook voor de identiteit van Swalmen is een compact en levendig centrum ongelofelijk belangijk. Momenteel is het voor ons, maar ook voor veel inwoners van Swalmen onduidelijk welke acties en investeringen de gemeente Roermond heeft gedaan om de problemen in het centrum aan te pakken. Met dit Wob-verzoek willen we inzicht krijgen in wat er de afgelopen tijd is gedaan voor Swalmen.”

Ron Piepers, Swalmenaar en tevens voorzitter van de Jonge Socialisten in Limburg:

“Het centrum van Swalmen heeft een enorm potentieel. Op dit moment wordt er nauwelijks gebruik gemaakt van die potentie. Juist ons centrum moet een kloppend hart zijn voor de Zjwamer gemeenschap.”

Piepers doelt hiermee op het gebrek aan plannen voor het centrum, waar o.a. de Brugstraat steeds leer raakt en op het Marktplein verschillende gebouwen leegstaan.

Verschillende media hebben bericht over de aan- en vervolgens ook weer verkoop van panden door de mysterieuze firma Baidu Europe. De PvdA Roermond vindt het onverkoopbaar richting inwoners van Swalmen dat er onduidelijkheid blijft bestaan over de plannen van de gemeente. De gemeente moet duidelijkheid geven, maar ook in actie komen.

” Ron Piepers: “We vragen de gemeente wat ze hebben gedaan en wat hun plan is. Het antwoord op leegstand komt niet uit zichzelf, daarom moeten we zelf als gemeenschap, samen met de gemeente, komen met een echte oplossing voor Swalmen.”