Schrijf mee aan Platbook 24!

Foto: HVK Limburg

In november 2020 verschijnt al weer de 24e editie van Platbook, een bundel met literaire teksten in de verschillende dialecten van het Limburgs. Iedere uitgave heeft een ander onderwerp en een andere bekende Limburger als redacteur. Ditmaal is het thema  ‘Wendj taege’ en Robert Doyen, opleidingsmanager Taal+ van het Vista College, zal deze keer de eindredactie verzorgen.

Wind tegen kun je letterlijk en figuurlijk interpreteren. Een tegenvaller op het werk, in de liefde, in het creatieve proces. Wielrenners hebben liever de wind in de rug, maar soms -als je iets van je af wilt zetten- is wind tegen welkom. Effe uitwaaien wordt juist heel positief gewaardeerd, zeker in tijden van Home Office. Een molenaar zal zeggen: kom maar op met die wind.

Vraag aan de Limburgs schrijvende auteurs is dus: maak een gedicht of verhaal aan de hand van het thema van maximaal 600 woorden en stuur het werk naar [email protected] vóór 15 oktober a.s.

Over Platbook

Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord.

Samenwerking

Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept).

Kijk voor meer informatie over het Platbook op www.uitgeverijtic.nlPlatbook is voor 9,90 euro te koop bij de betere boekhandel in Limburg.