Roermondse Vastelaovend-sjlagercompetitie: datum verplaatst en zangtalent gezocht

Foto:

PRSBERICHT – Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul zou het Vastelaovendseizoen 2021 aftrappen met de sjlagerverkiezing op 3 oktober. Door de recente publiciteit over hun plannen voor het aanstaande seizoen, heeft D’n Uul echter besloten om het evenement te verplaatsen naar 31 oktober.

 Voorzitter/vorst Dirk Franssen: “Wij hebben de verplaatsing besloten omdat in de afgelopen dagen alsnog een aantal liedjesschrijvers hebben geïnformeerd of inschrijving nog mogelijk was. Dit naar aanleiding van onze bekendmaking vorige week dat D’n Uul zoveel als mogelijk wil gaan proberen om “Coronaproof” tóch Vastelaovend naar de mensen te brengen en er daarom ook een Sjtadsprins en Sjtadsjeugprins komt, omdat zij juist ook in deze tijd samen met de vereniging verbinding en verbroedering in de samenleving kunnen brengen. De inschrijftermijn voor de Vasteloaves-sjlagercompetitie zou echter op 15 september sluiten. Om aan dat onverwachte animo tegemoet te komen, menen wij er goed aan te doen om een ruimere gelegenheid tot inschrijven te bieden.”

De eerste editie van de Roermondse Vastelaovend-sjlagercompetitie is nu verplaatst naar zaterdag 31 oktober waardoor ook de inschrijftermijn verlengd kon worden. “Daarmee krijgen alle liedjesschrijvers en zangers meer tijd om hun inzending af te werken, op te nemen en in te dienen.”

Maar D’n Uul doet ook een oproep aan iedereen die heel graag eens een kans zou willen krijgen om zijn/haar zangtalent aan een groot publiek te laten horen. Dirk Franssen: ”De enthousiaste respons van liedjesschrijvers heeft ons enigszins in positieve zin overvallen. Een aantal top-liedjesschrijvers van Vastelaovesleedjes wil zelfs meerdere liedjes inschrijven, maar niet voor alle liedjes hebben ze ook een zanger(es). Die liedjes hebben een hoog sjlagerniveau maar we zoeken dus nog de nieuwe Big Bennie, Patrick Gerets of Patrick Roger die het liedje gaat zingen. Iedereen die dus ook eens een Vastelaoveshit zou willen scoren, nú is dus een (misschien wel unieke) kans om je droom waar te maken. Stuur dan snel een email naar [email protected] en we brengen je in contact met de liedjesschrijvers”.

De Leedjesaovend vindt plaats op 31 oktober aanstaande in Het Witte Kerkje in de Roermondse Voorstad. Vanwege de Coronamaatregelen kan tijdens het evenement geen publiek aanwezig zijn, maar via een live-uitzending van ML5 én een livestream op de website en social mediakanalen van D’n Uul is de avond in Roermondse cafés en thuis te volgen.

De winnaar verdient behalve een geldprijs, een optreden op de Sjtasiefestasie én een optreden tijdens “De11devande11de” in Roermond. De beoordeling gebeurt via een vakjury, drie voormalig Roermondse Sjtadsprinsen en drie Roermondse horeca-ondernemers. Behalve de prijzen voor de overall-winnaar, zal de vakjury uit alle optredens nog twee leedjes belonen met een optreden op de Sjtasiefestasie. Meer info en aanmelding via de website www.dn-uul.nl