20ste editie Cruyff Foundation Open Dag  geslaagd

Angela Hokstam – Dit jaar is alles nét even anders, zo ook de 20ste editie van de Cruyff Foundation Open Dag. Op woensdag 23 september organiseerde, de Cruyff Foundation de Open Dag On Tour. Tijdens deze dag kon je meedoen aan verschillende activiteiten.

Om 14:30 ging het Cruyff Court open voor bezoekers, de Open Dag werd gezamenlijk geopend om 15:00 door Wim Ludeke en Carlos Platier van de Cruyff, zij hebben het sport –en  spelpakket aangereikt, dit voor de gebruikers van het Cruyff Court onder begeleiding van de Sportservice Roermond of Stichting Wel.kom.

Na het officiële gedeelte gaf Appie Aurag, een freestyle voetbalshow en hierna, gaf Britt van Basic Fit(sponsor van de Cruyff Foundation) een Warming-Up d.m.v. een kick-u-fit work-out, hieraan deed iedereen mee (alle aanbieders, de Cruyff Foundation met Wim en Carlos, Stiching Wel.Kom en Sportservice Roermond). Na de feestelijke opening konden de kinderen zelf kiezen, waaraan ze gingen deelnemen. Dit verliep gemoedelijk en rustig.

Het event wordt georganiseerd door de Cruyff Court foundation. Onder normale omstandigheden vindt jaarlijks een evenement plaats in Amsterdam. Dat was dit jaar niet mogelijk door het coronavirus. Daarom is een open dag On Tour verzonnen. Samen met ambassadeurs als Frank Rijkaard en Johnny de Mol worden 20 locaties in het land bezocht, waar samen wordt gesport. In Roermond (Cruyff Court Donderberg)is dat samen met de gemeente (de buurtsportcoach Donderberg) en Wel.Kom gedaan vertelt Thomas Boijmans, bestuursadviseur Gemeente Roermond(Afdeling Strategie en Bestuur).

De gemeente en Wel.Kom hebben samen met verenigingen en bedrijven de volgende activiteiten georganiseerd:

–          Tigers Roermond verzorgde een voetbal toernooi.

–          Biko’s Gym verzorgde een workshop kickboksen.

–          Appie Aurag zorgde voor een opening – en eindshow met freestyle voetballen en verzorgde de pannaknockout.

–          Quensley Coster verzorgde een workshop Urban Dance.

–          Lobke Houkes verzorgde een cultuur activiteit d.m.v. knutsel, teken & fashion opdrachten.

–          Springze heeft mega gezelschapsspellen geleverd zoals jenga, twister, memorie en 4 op een rij.

De activiteit was goed bezocht en geslaagd, de kinderen hebben veel plezier gehad. Dankzij vele betrokken partijen, verenigingen en bedrijven was er voor iedereen wat te doen. Bij de afsluiting kregen alle deelnemers, een bidon van het Cruyff Foundation mee naar huis.