De VVD-Fractie vindt dat onze Roermondse boa’s net als de politie een waardering verdienen

Foto: VVD

Persbericht – De VVD-Fractie vindt dat onze Roermondse boa’s net als de politie een waardering verdienen voor hun inzet tijdens de Corona-crisis, daarom stellen we bijgaande vragen aan het college van Roermond.

Eerder deze week werd het fantastische nieuws bekend gemaakt dat alle politiemensen een coronabonus van 300 euro netto ontvangen. Dik verdiend. Later op de dag gaven twee boa-vakbonden aan dat ook boa’s de netto bonus van 300 euro horen te verdienen. De Roermondse VVD-fractie sluit zich daar volledig bij aan: boa’s moeten net zo behandeld worden als politiemensen.

Net als de Politie, lopen de boa’s al de hele coronacrisis op hun achterste benen. Zij moeten naar voren treden als anderen naar achter gaan en in soms zeer lastige situaties de corona-regels handhaven. Ook Roermond kende in deze moeilijke tijd situaties waarbij boa’s bij de handhaving van coronaregels te maken kregen met verbaal geweld en bedreigingen.

We willen ook onze waardering uitspreken voor het werk van de boa’s, voor hun inbreng bij het creëren van een veilige omgeving in Roermond voor haar burgers en bezoekers, ook onder de bijzondere omstandigheden die de Corona-crisis meebrengt. Wij vinden dat ze daarbij eenzelfde coronabonus verdienen die landelijk voor alle politiemedewerkers is aangekondigd. Daarom legt de Roermondse VVD-fractie het college de volgende vragen voor:

 het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roermond

Geachte burgemeester, geacht college,

Artikel 43-vragen “Boa’s verdienen ook de coronabonus”

  • Is het college het met de VVD-fractie eens dat ook de Roermondse boa’s een Corona-bonus verdienen?
  • Kan het Roermondse college alles in het werk stellen om zo spoedig mogelijk de Roermondse boa’s de coronabonus uit te keren als blijk van waardering voor de uitoefening van hun taken in de frontlinie van de Corona-crisis?

Ik zie uw beantwoording met bijzondere interesse tegemoet. Met vriendelijke groet,

Ernest Oele – Raadslid – Voorzitter Audit Comité

VVD-fractie | Gemeente Roermond – Stadhuis, Markt 31 | Postbus 900 | 6040 AX ROERMOND E [email protected] | T +31 (0) 6 15 868 405