Blog: Openheid met gesloten deuren!

Foto: Roermond Nieuws

Na de begrotingsbehandelingen in de Roermondse gemeenteraad heeft Roermond Nieuws aan de fractievoorzitters gevraagd hoe zij de “Algemene Beschouwingen Roermond 2021” ervaren hebben. Hierbij de reactie van de Liberale Volkspartij Roermond.

 

De Algemene beschouwingen van dit jaar mag je betitelen als ‘ openheid met gesloten deuren!’. Per fractie één woordvoerder via het scherm en dus niet fysiek. Portefeuillehouders die via thuiswerken antwoord geven. Voorgekookte antwoorden waar niemand op stond te wachten. De LVR drong aan op duidelijkheid over het parkeren in de blauwe zone.  Ook werd de verandering van ophalen van het afval door de LVR op de agenda gezet. Het probleem is dat dit het eerste half jaar van 2021 maar om de 14 dagen wordt opgehaald.

Ook hier weer een nietszeggend antwoord van wethouder Evers van Groen Links. Behoudens wat ‘een/tweetjes’ die de coalitiepartijen zich hadden toegespeeld was er niet veel nieuws aan de horizon. Stiekem werd gezegd dat de passion in 2021 in Roermond staat gepland.

Wat het de gemeente (lees burgers) gaat kosten is niet bekend. Voor de LVR is in deze het plafond bereikt. Stop nou eens met geldverslindende plannen die niet noodzakelijk zijn. Zeker als je de wethouder van armoede een dag na de beschouwingen hoort roepen dat er dringend geld nodig is om de armste Roermondse burgers tegemoet te komen. Dat het college dan amper 4 dagen na de algemene beschouwingen een webinar organiseerde met als presentator Sander Kleikers waar ze maar een doel hadden het verdedigen en verheerlijken van hun eigen plannen, is niet uit te leggen.

De burger waar het om zou gaan kwam in dit webinar amper aan de orde. Weer een hoop geld uitgegeven zonder resultaat voor de burger. Ook deze kosten hadden naar de armoedebestrijding kunnen gaan in plaats van naar de promotie van een niet functionerend college. Dat zich ondertussen steeds meer volksvertegenwoordigers ergeren aan dit arrogant besturen van onze stad moge duidelijk zijn.

Het gemor is begonnen en heeft er zelfs toe geleid dat een lid van de grootste coalitiepartij is afgehaakt. Hij zal raadslid blijven maar wil ook graag gerespecteerd worden als een volwaardig raadslid. De coalitie valt nu waarschijnlijk terug tot 16 leden.

Hopelijk voor de coalitie springt er niet nog een kikker uit het mandje. 

Dré Peters

Fractievoorzitter LVR.