100 DAAG DRÖK, 100 NIEUWE GEDICHTEN VAN LISA NAUS

Foto:

’t Begint met een gedachte, die uitgroeit tot een aaneengesloten reeks van 100 gedichten in het dialekt, door Lisa op Facebook geplaatst gedurende de lockdown van 17 maart tot en met 24 juni 2020. Gewoon, om ’s morgens iedereen een hart onder de riem te steken. Iets dat zeker is gelukt, gezien de vele positieve reacties die ze ontving, plus het verzoek de gedichten te bundelen, als een soort tijdsdocument van een heftige periode.

Maar die periode is nog niet voorbij. Veel mensen zien op tegen de lange winter en hopen op licht aan de horizon. Lisa biedt dit met boekje een hele reeks van korte, leesbare werkjes aan die mensen doen glimlachen, troosten, vertederen en ontroeren – elke dag weer! Geschreven in de taal van de regio raken de teksten direct het gevoel.

Met ondersteuning van o.a. Veldeke Limburg en Veldeke Remunj is Lisa’s derde gedichtenbundel een handzaam boekje geworden, met een kleurig, pakkend uiterlijk en binnenin ook enkele tekeningen ter illustratie. ‘100 DAAG DRÖK’ kost € 10,– en is vanaf 1 december a.s. verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Van Heijster te Swalmen, Boekhuis De Kleine Tovenaar in Maasniel en in Roermond bij de Plantage Boekhandel en bij boekhandel Boom, beide aan de Neerstraat.

Zie ook www.lisanaus.nl