Jaarlijkse verbetering openbaar groen Roermond gestart

Foto: Angela Hokstam

Angela Hokstam – Vanaf  de week van 9 november werd in onder andere de Polluxstraat op de Donderberg, in Roermond werkzaamheden verricht, betreffende de groenvoorziening in de verschillende buurten.In de week van 16 november is er mest gelegd in bovengenoemde straat en nieuw groen geplant.Op de Donderberg  is er behalve aan de Polluxstraat, ook groen vernieuwd in de : Komeetstraat, Titaniastraat en de Mozartstraat. Ook enkele vakken op de Kemp, Hoogvonderen en Kitskensberg hebben/ krijgen fris nieuw groen.

Jan Heldens, Opzichter Perceel 3 van Gemeente Roermond legt uit: ”Ieder jaar hebben wij bij Beheer Openbare Ruimte ( team groen), een bepaald  budget om het openbaar groen te verbeteren.Wij  zoeken dan ad random door heel Roermond locaties uit, die een opknapbeurt kunnen gebruiken, om zo het groen weer aantrekkelijker te maken.

Meestal betreft het hier plantvakken die sterk vervuilt zijn, door wortel onkruid of ook vaak door bramen.Veel uit gekozen vakken liggen veel te hoog, door het jaren lang dumpen van grond uit particuliere tuinen. Op deze manier houden we de kwaliteit van het groen op peil.Het bedrag dat dit keer is vrijgemaakt voor nieuwe groenvoorziening is voor de Donderberg enkele duizenden euro’s.

Er wordt erop gelet dat het mooie groen niet weer vervuild word. Ons groen wordt regelmatig geschouwd, het moet voldoen aan een bepaalde beeldkwaliteit, dit wil zeggen dat er altijd wel een bepaalde hoeveelheid  onkruid aanwezig mag zijn en dat er ook een bepaalde hoeveelheid  zwerfvuil mag liggen, om toch aan het vastgestelde beeld te voldoen aldus  Heldens.