Boekstartspreekuur in de BIEB

Foto: Bibliorura

 Vanaf 24 november kunnen ouders elke dinsdagmiddag en woensdagochtend bij de BoekStartcoaches van de Bibliotheek Bibliorura terecht voor al hun vragen over voorlezen en kinderboeken.

Boeken lezen met jonge kinderen is leuk en leerzaam. Samen plaatjes kijken en verhalen vertellen versterkt de band tussen ouder en kind. Vroeg beginnen met voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die veel worden voorgelezen beginnen met een voorsprong aan school.

Hoe maak je voorlezen aan jonge kinderen nog leuker? En welke boeken zijn geschikt? BoekStartcoaches Loes en Anita organiseren elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur en elke woensdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur het BoekStartspreekuur in de bibliotheek waarin ze deze (en nog veel meer) vragen beantwoorden. Ouders met vragen over voorlezen en kinderboeken zijn van harte welkom om ze het hemd van het lijf te komen vragen.

De BoekStartcoaches ontmoeten ouders normaal gesproken op het consultatiebureau. Vanwege de coronamaatregelen is dat nu helaas niet mogelijk. Daarom worden voorlopig deze spreekuren in de bibliotheek georganiseerd.

Het spreekuur is gratis, aanmelden is niet nodig en ouders hoeven geen lid te zijn van de bibliotheek.