CORONA-CARNAVALSPOSTER NU GRATIS VERKRIJGBAAR

Foto:

Echt, 6 januari 2021 – De 11e van de 11e, het jaarlijkse begin van het nieuwe carnavalsseizoen, inspireerde beeldend kunstenaar Leo Kornips om zijn gevoel met betrekking tot de aankomende carnaval in een en- kel beeld te vangen. Dat dit beeld, een aquarel die hij in een ochtend schilderde, dezelfde dag nog viraal zou gaan op social media, had de kunstenaar niet kunnen vermoeden. Door honderden hartverwarmen- de reacPes en aanvragen voor een poster van dit werk, besloot de kunstenaar deze oproep niet te nege- ren. De aquarel werd vertaald naar een nog sprekender schilderij, dat als B2 poster (50×70 cm) wordt aangeboden. Vanaf deze week kan de carnavalsposter graPs én corona-proof worden afgehaald bij de kunstenaar in Echt. Ga voor meer informaPe naar www.leokornips.nl.

“Blijkbaar hee- mijn werk de juiste snaar geraakt. De vele honderden reac;es en aanvragen voor een poster van mijn werk, had ik niet zien aankomen.” – Leo Kornips Het verhaal achter de ‘Coronaval’

Carnaval wordt anders dit jaar, wat tegelijk ook bijzonder is. De ‘Coronaval’, zoals de kunstenaar het werk dat de poster siert heeF genoemd, weet het gevoel van carnaval 2021 in een enkel beeld te vangen. Het is een monumentaal, staIsch en symmetrisch beeld geworden, dat een ingetogen carnaval weergeeF. Het niet-uitbundige karakter van deze carnaval is op herkenbare wijze weergegeven en ook het coronavirus speelt een duidelijke rol. Plaatselijk gaat de kleurrijke confeLregen over in coronavirusdeeltjes. Ook het mondmasker dat de nar draagt, symboliseert onze huidige realiteit. De ritmiek die ontstaat door de herhalingen van de ronde vormen en de leNers in carnavalskleuren geven kleur, dynamiek en posiIviteit aan de poster.

GraPs poster als hart onder de riem

Door deze poster aan te bieden wil de kunstenaar iedereen die de feestelijkheden van carnaval dit jaar gaat missen, een hart onder de riem steken. Met de posters hoopt hij verbinding te brengen en uiIng te geven aan de emoIes die deze carnaval met zich meebrengt. Wanneer mensen deze ingetogen maar ook opbeu- rende carnavalsposter ophangen, kan dat kleur geven aan deze donkere en onzekere Ijd.

Vanaf deze week graPs af te halen

De poster kan vanaf deze week coronaproof worden afgehaald bij het atelier van Leo Kornips in Echt (Mid- den Limburg). Mogelijk zal de poster op verschillende andere locaIes in Limburg worden aangeboden, in- dien de maatregelen vanwege het Coronavirus dit toelaten.

Voor meer informaIe, ga naar www.leokornips.nl.