Wim Kemp stopt als raadslid gemeente Roermond en wordt Wethouder in Meerssen

Foto: CDA Roermond

Wim Kemp heeft vrijdag 29 januari kenbaar gemaakt de gemeenteraad van Roermond te verlaten. Hij gaat vanaf 4 februari aan de slag als wethouder van de gemeente Meerssen, een functie die niet verenigbaar is met het raadslidmaatschap in een andere gemeente. Vanaf 2004 is Wim Kemp voor het CDA politiek actief geweest in Roermond, eerst als wethouder en vanaf 2014 als gemeenteraadslid. Jan-Nick van der Broek is de opvolger van Wim Kemp in de raad.

De CDA-fractie kijkt met gemengde gevoelens naar het vertrek van deze ervaren bestuurder. Fractievoorzitter Marc Breugelmans:

“Het CDA heeft veel aan Wim Kemp te danken. Hij was een verbindend bestuurder, aimabel. Een harde werker die zijn dossiers kende. En bovenal is Wim een gemeenschapsmens. Nooit te beroerd een stapje extra te zetten. Wij zullen zijn kennis en ervaring node missen.”

In Jan-Nick van der Broek (23 jaar) krijgt de fractie een enthousiast en vooral ook gedreven raadslid. Marc Breugelmans is blij dat er binnen het CDA Roermond een nieuwe generatie klaar staat. “Jan-Nick warmt zich al enkele jaren op, onder andere als commissielid. Hij is al jaren actief in het CDJA Limburg, de laatste jaren als vicevoorzitter en bestuurslid. Hij studeert aan de Hogere Agrarische School in ‘s Hertogenbosch en is ondernemer. Samen met familieleden drijft hij Tuincentrum ‘Roermond-Zuid’.

Voor Wim Kemp betekent het nieuwe wethouderschap in Meerssen een terugkeer naar een oude bekende. Tot 2004 werkte hij er al als projectleider/planologisch-juridisch beleidsmedewerker.

“Ik vind het heel eervol als wethouder aan de slag te kunnen gaan in deze fraaie gemeente. Ik hoop dat ik een positieve bijdrage heb geleverd aan de ontwikkeling van onze gemeente Roermond.”