Leerlingen Agora, Niekée stellen 3 sterren maaltijd samen voor Donderbergse huishoudens

Foto:

Angela Hokstam – Op donderdag 28 januari 2021 hebben een 20-tal leerlingen, zich ingezet voor de Donderberg. Ze hebben een 3-sterren maaltijd samengesteld voor 100 huishoudens. Dit was heel intensief, gezellig en dankbaar. Bij het aan de deur afgeven van de pakketjes was vaak verbazing te merken, maar ook veel liefde. Er is voor de schoolkinderen gedanst, maar ook geld geboden, die niet is aangenomen. Dit initiatief kwam van de leerlingen van Agora, Niekée in Roermond leerjaar 1 tot en met 4.

”Het initiatief is ontstaan, nadat de directrice van de school mij afgelopen week had gebeld dat er een budget was, om in deze tijd van onrust, wat terug te doen voor de buurt, de mensen positief te benaderen. Mensen hebben het extra moeilijk, in hun hoofd de laatste tijd. Gezien het feit dat eten verbindt en dat mensen een riem onder het hart behoeven, vonden wij het een goed idee om zo spoedig mogelijk iets te doen voor de Donderberg. Een mentor leerling van mij had al weken geleden aangegeven, dat ze open stond om iets voor een goed doel te doen. Na het telefoongesprek met de directrice, Esther van Hinsberg, heb ik gelijk contact gezocht met deze leerling, Beyzanur Altan. Ze vond dit geweldig en heeft haar schoolgenootjes gebeld, om het initiatief de volgende dag gelijk te realiseren. Dus donderdag stond in het teken van de Donderberg” vertelt Bahman Azizi, docent en coach.

”We hebben getracht om een chique pakket samen te stellen. Er is bijna 1000,- aan boodschappen gedaan. Ieder pakketje bestond uit: heerlijke pasta’s ( o.a. romige pasta met en zonder kip), fruitsalade, een fles water, zelfgebakken koekjes, zelfgemaakte Turkse pizza’s, een loempia, een zalm- wrap en een lekkere club sandwich.Wij weten dat de Donderberg gezien wordt als een achterstandswijk. We zijn willekeurig de straten in gelopen en hebben bij mensen aangebeld, om een pakketje vol met liefde af te geven. Zo zijn we de kastelenbuurt, de planetenbuurt en andere delen van Donderberg in geweest, om mensen blij te maken. Iedereen verdiende er eigenlijk 1, maar we waren helaas niet in staat om meer te doen voor een ieder”.

De docent zegt verder: ”Toen ik hoorde dat er ‘groen licht en budget’ was voor een mooi initiatief, zijn we gelijk aan de slag gegaan met het organiseren. De kosten zijn aan wellicht een te hoge kant, maar wij wilden de buurt verwennen. Ik ben een beetje bang dat we het bedrag nog moeten verantwoorden, maar hopelijk worden we hierin gesteund door de gemeente of anderen die hier veel voor voelen. Desalniettemin, ik heb geen spijt van de torenhoge rekening, gezien de reacties van de makers en ontvangers. Dat is goud waard. De hele school staat achter dit initiatief. Ik ben gelukkig geprezen om het uit te mogen voeren, maar alle respect gaat uit naar de kids die dit mogelijk hebben gemaakt. Het is zeker niet het eerste project dat wij, Niekée/Agora, als school doen voor de buurt. Het is voor ons vanzelfsprekend. Dit initiatief was 1 van mijn mooiste, gedurende mijn tijd als docent zegt Bahman Azizi tot slot.