Dré Peters benoemd tot voorzitter BCL-district midden-Limburg

Na overleg met het BCL Bondsbestuur heeft Bondsvoorzitter Jos Hessels maandag 8 februari Dré Peters benoemd tot voorzitter van het BCL-district midden-Limburg. Dré Peters was in het verre verleden al bestuurslid van de BCL en is ook senator van de BCL.  

 

Dré Peters vindt het een hele eer dat hij voor deze functie is gevraagd en wil graag met het bestuur van de BCL werken aan een sterke regio midden-Limburg en kan daarvoor putten uit zijn rijke ‘Vastelaoveservaring’. Hij was oud prins van de Kaketoes (1980) en vanaf 1983 actief als vorst/grootvorst van De Veldjmuus. Sinds 1983 is Peters actief bij de SamewirkendeVastelaovesvereniginge Remunj, waarvan ruim 30 jaar als voorzitter. Al een kwart eeuw is hij de organisator van het Internationaal Prinsetreffe (same met broer Big Benny Peters). Naast dat alles is Dré Peters 40 jaar artiest en presentator van vastelaovesevenemente. 

 

BCL-voorzitter Jos Hessels is ingenomen met de nieuwe districtsvoorzitter. “Dré is de man, die met gezag én een hele grote dosis humor het district Midden-Limburg van nieuw élan kan voorzien. De vastelaovendj (met een j!) leeft in deze regio enorm en Dré is daarbij de ideale kartrekker.” 

 

Tijdens de vergadering van het Bondsbestuur werden ook de vanwege het onverwachte overlijden van vice-voorzitter/secretaris Bert Kitzen opengevallen plaatsen in het DB van de BCL ingevuld. Marc Kompier zal Kitzen opvolgen als vice-voorzitter en John Timmermans als secretaris. 

 

Marc Kompier is een bekende in de Geleense carnavalswereld en zal het vice-voorzitterschap combineren met het voorzitterschap van het district Zuid-Limburg van de BCL. Hij is sinds 2018 lid van het Bondsbestuur. John Timmermans woont in Beringen en is o.a. fractievoorzitter voor het CDA in de gemeenteraad van de gemeente Peel & Maas. Timmermans trad in 2017 toe tot het BCL-Bondsbestuur.