Gemeente Roermond : Start met omwisselen van de duobak naar monocontainers

Foto:

Binnenkort verandert de inzameling van gft- en restafval binnen onze gemeente. Dit betekent dat uw duobak wordt opgehaald en u twee nieuwe monocontainers ontvangt: één grijze container voor restafval én één groene container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). Begin maart ontvangt u hier een brief over van de Gemeente Roermond. Wanneer u geen brief heeft ontvangen op 15 maart 2021, kunt u bellen naar het gratis telefoonnummer 0800-4020013.
Het formaat van de containers is gebaseerd op het aantal personen in een huishouden: huishoudens met 1 of 2 personen krijgen 140 liter containers en huishoudens met 3 of meer personen krijgen 240 liter containers. Wanneer u liever een ander formaat container wenst dan is dat geen probleem. U ontvangt een persoonlijke code waarmee u eenvoudig uw keuze kunt doorgeven via www.containerkeuzeroermond.nl. De gewenste keuze kunt u gratis doorgeven vóór 1 april 2021.

Containers bekijken

U kunt de containers bekijken op onderstaande locaties:

  • Van 8 tot 11 maart: Swalmen, Dr. Crasbornplein bij de ondergrondse containers
  • Van 11 tot 15 maart: Herten, Groene Kruisstraat bij de ondergrondse containers
  • Van 15 tot 18 maart: Roermond, Kloosterwandplein Hema/Oranjerie
  • Van 18 tot 22 maart: Roermond, Nassaustraat bij de ondergrondse containers en Aldi
  • Van 22 tot 25 maart: Roermond, winkelcentrum Donderberg bij de ondergrondse containers
  • Van 25 tot 29 maart: Roermond, Maasniel, Hoekstraat ter hoogte voormalige pand Rabobank
  • Van 29 maart tot 1 april: Roermond, Keulsebaan bij de ondergrondse containers
  • Van 1 april tot 5 april: Swalmen, St. Jansplein.

Door de Covid-19 maatregelen is het niet mogelijk om ter plekke ondersteuning aan te bieden bij het maken van uw keuze. Voor veel gestelde vragen kunt u terecht op www.roermond.nl/afval/veelgesteldevragen.

Omruilactie

De omwisselactie start eind april en duurt een aantal weken. U blijft uw duobak of nieuwe containers op dezelfde ophaaldag buiten zetten zoals u dat nu gewend bent. Vanaf 1 juli 2021 rijden er nieuwe inzamelvoertuigen met zijbelading door onze gemeente. Daarover volgt meer informatie. De omwisselactie is kosteloos. Ook verandert er niks aan de kosten voor de twee containers, deze zijn meegenomen in de afvalstoffenheffing die u over dit jaar betaald.

Vragen

U ontvangt in april of mei 2021 een vervolgbrief met uitleg over de omruildata en wat u precies in de volgende fase kunt verwachten. Heeft u al eerder vragen? Dan kunt u altijd de website roermond.nl/afval/veelgesteldevragen raadplegen of bellen naar 0800-4020013 op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur.