PETRA STIENEN INTERVIEWT SCHRIJFSTER SUSAN SMIT

Foto: Bibliorura

PERSBERICHT – Op zondagmiddag 7 maart viert de Bibliotheek Bibliorura ‘Het voorwoord van de Boekenweek 2021’ met een bezoek van schrijfster Susan Smit. Zij wordt van 14.00 tot 15.00 uur vanuit de bibliotheek geïnterviewd door de Roermondse auteur en politica Petra Stienen. Het zal onder andere gaan over Smits nieuwe roman, De heks van Limbricht, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Limburgse geschiedenis. Het interview is gratis te volgen via een livestream op www.bibliorura.nl/susansmit. Tevens is het mogelijk vragen te stellen via een live-chat.

Susan Smit

Schrijfster en columnist Susan Smit (1974) studeerde af in Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 werd ze bekend met het boek Heks: een magische reis door de westerse spiritualiteit. In 2005 maakte ze haar romandebuut met Elena’s vlucht, in 2010 gevolgd door de historische roman Vloed. Erna volgden bestsellers als Gisèle (2013) en Tropenbruid (2020). Daarnaast schreef Smit diverse, deels autobiografische, boeken over met name spiritualiteit en liefde. Voor Happinez schrijft ze columns over haar werk en leven.

In mei 2021 verschijnt Smits volgende boek: De heks van Limbricht. Dit is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de 17e-eeuwse Entgen Luyten, het laatste slachtoffer van een heksenproces in wat nu Nederland is. Luyten had een grote kennis van de natuur, die ze vaak aanwendde om haar dorpsgenoten te helpen. Door een paar ongelukkige voorvallen werd ze echter van hekserij beschuldigd. Ze werd in een kerker in Kasteel Limbricht gestopt en overleed in 1674. De processtukken rondom Luytens vervolging heeft Smit gebruikt als bronnen voor haar boek.

Om het interview te volgen is aanmelding vooraf niet nodig. Het wordt rechtstreeks uitgezonden op www.bibliorura.nl/susansmit en is gratis te bekijken. Na afloop krijgt u wel de kans om online een bedrag naar keuze te doneren.

Boekenweek 2021

Vanwege de coronamaatregelen is de Boekenweek 2021 verplaatst naar de zomer. Van 6 tot en met 14 maart vinden echter diverse schrijversactiviteiten plaats onder de naam ‘Het voorwoord van de Boekenweek’, zo ook dit interview.