JSP+ opent de deur voor jongeren

Foto: Wel.kom Roermond

 Angela Hokstam – Vanaf nu is Roermond een plek voor jongeren rijker: het Jongeren Service Punt Plus, kortweg JSP+. Een fijn pand in het centrum waar jongeren terecht kunnen voor informatie, advies of een gesprek. Initiator Wel.kom loopt over van ambitie voor het JSP+. Dit moet dé plek worden waar jongeren en professionals elkaar ontmoeten, over vragen die jongeren in deze levensfase hebben.

 Voor Wel.kom gaat het JSP+ verder dan ‘gewoon een winkeltje in het centrum’ openen. Het JSP+ wordt dé smeltkroes waar alles rondom jeugd en jongeren bij elkaar komt. Een plek waar jongeren binnen kunnen wandelen, informatie kunnen halen en een vertrouwelijk gesprek kunnen voeren. Een leuke flexplek voor professionals. Een inspirerende plek waar jongeren zelf een rol kunnen spelen en iets voor elkaar kunnen betekenen.

Zo’n aanbod ontbrak tot nu toe in Roermond. Wel.kom pakt hier als partij graag haar rol in. Doel is een beweging op gang te brengen, waarbij bestaande dienstverlening voor jongeren vanuit verschillende organisaties gekoppeld wordt aan het JSP+. Inzet voor het komende jaar is veel meer professionals te laten aansluiten. Bijvoorbeeld middelbare scholen, huisartsen, het Centrum voor Jeugd en Gezin, jeugdhulpaanbieders, maar ook de gemeente, waar het gaat om werk en inkomen. Ook voor professionals geldt: allen zijn van harte uitgenodigd aansluiting met het JSP+ te vinden.

 Als vraagbaak, bruggenbouwer en vertrouwenspersoon speelt het JSP+ snel in op (hulp)vragen van jongeren. Waar nodig is een warme overdracht naar partners snel geregeld. Het JSP+ sluit aan op de leefwereld van jongeren en biedt een veilige- en levensechte omgeving, zonder hulpverleningssfeer. Een stevige basis om duurzaam te werken aan preventie, participatie en grotere zelfredzaamheid voor jongeren.

Bij het JSP+ vinden jongeren van zo’n 14 tot 27 jaar een luisterend oor. Of het nu gaat over school of werk, geld, eenzaamheid, seksualiteit, identiteit of wat dan ook. Vertrouwelijk, gratis en in een veilige omgeving. Op drie momenten in de week, is het pand aan de Sint Christoffelstraat 17 in Roermond- centrum open en kunnen jongeren hier terecht. Buiten die tijden zijn er jongerenwerkers bereikbaar via WhatsApp of de mobiele telefoon.