Echtpaar biedt geleende Bulgaarse hond een goed thuis

Foto: Marius

Angela Hokstam – Rudozem Street Dog Rescue, RSDR is een  non- profit stichting, die straathonden en katten redt in Bulgarije en een goed thuis voor ze zoekt. De dieren van RSDR hebben een EU paspoort, zijn volledig gevaccineerd (inclusief rabiës), gechipt, hebben een gezondheidsverklaring en verlaten alleen het asiel voor vervoer, als ze geadopteerd zijn of naar een pleeggezin kunnen.

Al de honden/ katten reizen over de weg met een TRACES geregistreerde huisdierenreisorganisatie, op zorgvuldig geplande adoptiereizen. Deze adoptiereizen vinden om de 1-2 maanden plaats bij voldoende adopties. De honden/ katten verlaten het asiel in Bulgarije op een vrijdag en komen in Nederland en België aan op een zondag, afhankelijk van de reis-/weersomstandigheden en andere omstandigheden buiten RSDR om.

Marius en Marianne die op de Donderberg in Roermond wonen hebben een hond van RSDR opgevangen. Marius vertelt:

”Het verhaal begint met de dood van onze vorige hond. Mijn vrouw wou weer een Berner Sennen, net als de hond van mijn dochter Ramona. Ik vond dat geen goed idee omdat je dan teveel gaat vergelijken. Plotseling werd mijn vrouw ziek. Ze moest naar het ziekenhuis. Om haar op te fleuren  ben ik op zoek gegaan naar een  nieuwe hond. Ik wou graag een  witte herdershond, dus keek ik op internet naar fokkers met witte herdershonden. Bij toeval kwam ik deze tegen op de site van RSDR Nederland. Dit bleek een site te zijn van honden, die verwaarloost of zwervende waren. Volgens deze stichting werden drie jonge hondjes(waarvan onze er 1 was) aangevallen door een roedel honden. De oprichters van deze stichting(Engelsen in Bulgarije)zagen dat en namen de  drie hondjes mee naar hun opvang, waar ze ongeveer 6 maanden verbleven, voordat ze bij mensen geplaatst konden worden. Toen ik dit las heb ik mij ingeschreven voor  1 van de drie hondjes en zodoende is hij bij ons terechtgekomen”.

”Hij is bij onze dierenarts geweest, hij was helemaal in orde, is gechipt, wij geven hem goed te eten en vooral veel liefde. Hij is nu al bijna drie jaar bij ons en wordt steeds aanhankelijker en brutaler. Volgens onze  dierenarts is het een mix van een witte herder en een husky. Deze  hond blijft van de stichting, wij zorgen er alleen goed voor. Dit wordt gecontroleerd  en ik vind dit wel fijn, want als wij door omstandigheden er niet meer voor kunnen zorgen,wordt hij door de stichting op een ander goed adres geplaatst. Het broertje en zusje van de hond in het bericht, daarvan zit eentje in Engeland en de andere ook in Nederland” eindigt de honden eigenaar het verhaal.