Burgers klagen: Op de Heinsbergerweg 161 t/m 183 is er een groot rioolprobleem

Foto:

Ingzonden mededeling – Beste lezers,  al vanaf 2010 hebben wij op de Heinsbergerweg 161 t/m 183 een groot rioolprobleem. Het riool is nu ongeveer 60 jaar oud en is aan vervanging toe.

Meerdere malen heeft dhr Balendonck, nota bene werknemer van de gemeente Roermond, aan de bel getrokken. Door zijn toedoen is het riool telkens weer een beetje opgeknapt.

Echter is het riool in een dusdanige slechte staat dat het gewoonweg vervangen moet worden. En hier geeft de gemeente niet thuis. De ratten lopen over straat en in huizen.. Maken holen in plantsoenen. Maken gaten in de stoep en de gemeente komt elke keer met lapmiddelen en lost het probleem niet op.

En telkens worden wij weer kortstondig zoet gehouden.

Vanaf december 2020 tot heden is de gemeente op een stuk van ongeveer 30 meter 4 keer kunnen komen om de gaten dicht te komen maken. Op mails van de buurt komt van de wethouder in kwestie geen enkele reactie. Daar waar dhrGeelen, van rioolbeheer van de gemeente, wel nog 1x de moeite neemt om contact op te nemen aan de briefschrijver geeft de desbetreffende Wethouder Rens Evers taal nog teken.Helaas horen we van de heer Geelen ook niets meer. Dit is een bevestiging van het verhaal wat over deze wethouder gaat. Namelijk de arrogantie ten top. Of het nu gaat om het onderwerp Maasnielder beek, of het onderwerp duobakken of ook nu het riool. De wethouder geeft pas thuis indien de media ermee gemoeid is. Op en top schande. En waarschijnlijk is hier sprake van Peterprincipe.

Voor het woonhuis 161 heeft de gemeente na aandringen van de bewoners eindelijk het gat laten repareren. En welgeteld 1 week was het probleem verholpen. De opdracht van de gemeente om de dranghekken, die om het ontstane gat  stonden op te halen, bleef uit. Gelukkig maar, want wij als bewoners hebben deze exact 28 meter verplaatst naar het volgende gat. En hierna kunnen we het weer 6 meter verplaatsen naar het volgende gat in wording.

De arrogantie van de bestuurders loopt de spuigaten uit. De medewerkers van de buitendienst doen telkens hun stinkende best. En repareren daar waar nodig is. Maar ook deze mannen geven aan dat het een gebed zonder einde is. De gemeente weet namelijk dat het riool dusdanig slecht is en dat het vervangen moet worden. We praten over een stuk van ongeveer 60 meter.

Als je zelf als burger de gemeente belt dan hang je sowieso al 10 minuten in de wachtstand. En de medewerker die je dan te spreken krijgt zegt vrolijk; Dat is niet mijn afdeling… En vervolgens gebeurt er niets. En weer via de inmenging van dhrBalendonck maken ze weer een gaatje.

Ik vraag u bij deze vriendelijk om boven genoemd geschetst beeld  in behandeling te nemen en desnoods met camera verhaal te halen bij Dhr Rens Evers. Wellicht is hij dan wel bereid om eindelijk eens serieus te kijken naar het probleem Heinsbergerweg .

Ook al spreek ik namens de hele huizenblok 161 tm 183, er zit ook een persoonlijk tintje aan vast.

In april hebben wij weer rattenkeutels gevonden in ons huis. Elk gaatje, elke kier hebben wij dicht gemaakt daar waar wij bij kunnen. Door het hele huis ligt gif en vallen. Maar helaas.Onze jongste dochter sluit zich letterlijk op op haar kamer en durft niet alleen in de woonkamer te verblijven omdat ze de ratten in de keuken hoort knagen.

Ik stel de gemeente persoonlijk verantwoordelijk voor alle geleden schade.

• Rattenvallen,Rattengif

• Plastic boxen voor etenswaar

• Weggegooide etenswaar

• Kapot geknaagde vaatwasser

• Waardevermindering keuken en evt vervanging keuken.

• Vrije dagen opgenomen en nog op te nemen.

• Kosten stratenmaker 2x

• Kosten reparatie riool

• Waardevermindering huis

• Verblijfskosten elders

• Plaatsen raamhorren

• Plaatsen schuifpuihorren

• arbeidsloon

• Onvoorziene kosten.

• Etc

Maandag 12-4 zal contact opgenomen worden met de rechtsbijstand en zullen alle eerder gemaakte kosten verhaalt worden op de gemeente Roermond. En ook de te maken kosten die nog volgen.

Dit hebben wij immers niet gedaan omdat mijn man werkzaam is voor de gemeente Roermond zelf, en de hand die je voed die bijt je niet.

De kosten voor het verblijf elders zal ik ook verhalen op de gemeente Roermond. Zoals bekend bij de gemeente Roermond heb ik nog steeds last van de gevolgen van kanker en ik zal naar alle waarschijnlijkheid 14 april weer een kleine ok krijgen (de 16e) en indien het noodzakelijk is dat er weer een ziekenhuisbed in de woonkamer komt te staan dan zult u begrijpen dat dit niet gaat gebeuren en dat ik zal proberen bij familie onderdak te krijgen maar indien dit betekend dat ik elders zal moeten blijven slapen de meerkosten verhaalt zullen worden op de gemeente Roermond.

De kans voor dhr Evers om alsnog te reageren is wat mij betreft voorbij. Ik zal bovenstaande nu doorvoeren als is het om een lans te breken voor andere burgers van Roermond die ook tegen bovengenoemde arrogantie aan lopen.

 

Met vriendelijke groet

Daphne Balendonck

Heinsbergerweg 165

6045ce Roermond.

p.s. Ik verbied de gemeente Roermond om contact op te nemen met mijn man Patrick Balendonck. Medewerker gemeente Roermond.