Grote kans op rustig weer met Koningsdag

Het vooruitzicht naar Koningsdag laat vooralsnog rustig weer zien. We hoeven ons niet voor te bereiden op langdurige regen, storm of ijskoud weer met natte sneeuw. Wel kunnen enkele buien ontstaan, maar tegelijk zijn er ook droge perioden waarin de zon kan schijnen. Hoeveel zon en buien we kunnen verwachten en of het misschien toch geheel droog blijft, is zo ver vooruit niet te zeggen.

Koel of vrij zacht
Hoe warm het op Koningsdag wordt is nog veel onzekerder. Afhankelijk van de windrichting krijgen we koel lenteweer of wordt het juist vrij zacht. Waait de wind uit een zuidelijke richting, dan kan het 17-20 graden worden. Maar we kunnen ook makkelijk een noordenwind krijgen met maxima van slechts 9-13 graden. Het Weeronline-weermodel, dat naar vergelijkbare situaties in het verleden kijkt, laat 14-18 graden zien. Dit zijn hele gebruikelijke maxima voor de laatste tien dagen van april.

Vorig jaar was het vrij zonnig en werd het 18 tot 23 graden. Alleen aan zee was het met 15-17 graden wat koeler. De lente grossiert dit jaar niet in dagen met warm lenteweer. Het was vaak kouder dan gemiddeld.

 

Bron: Weeronline