GGD testlocatie in Roermond van drive-through naar walk-through

Foto: Peggychoucair via Pixabay

Vanaf vrijdag 7 mei gaat de testlocatie in Roermond met een walk-through systeem werken. Dit vervangt het huidige testen vanuit de auto. Zo kan de GGD meer testen per dag afnemen. De ombouw van de testlocatie vindt plaats op 4, 5 en 6 mei. Tijdens deze verbouwing biedt de GGD een alternatieve testlocatie aan in Roermond:  De testen worden afgenomen in drie mobiele testunits op de carpoolplaats naast de rijksweg N271 tegenover de huidige testlocatie. De openingstijden blijven ongewijzigd: dagelijks open van 08:30 tot 17:00 uur.

Op 4,5 en 6 mei wordt de testcapaciteit tijdelijk aangepast naar 400 testafnames per dag. Over het algemeen kan er in Roermond vaak nog op dezelfde dag getest worden. Door de tijdelijke capaciteit afname kan het zijn dat er testaanvragen verdeeld worden over andere testlocaties in de regio.

Lopend door de teststraat
De testlocatie in Roermond is een goedbezochte locatie van de GGD. Door de ombouw van een drive-through naar een walk-trough is er meer testcapaciteit mogelijk. Er worden nu circa 580 testen per dag afgenomen. Met het nieuwe systeem kunnen we flexibel opschalen op basis van de testvraag. Door het nieuwe systeem is het in de toekomst ook makkelijker om met nieuwe testmethodes te gaan werken. In Venray en Nederweert werkt de GGD ook met walk-through teststraten. Vrijdag 7 mei 2021 is de eerste volledige dag via het nieuwe walk-through systeem op de testlocatie in Roermond. Het adres blijft hetzelfde: Boven de Wolfskuil 14.

Afspraak maken
Een afspraak maken kan via het landelijke nummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl.