Reportage: Roermond nieuws bij Jules aan tafel in het Pakhuis Roermond

Foto: Roermond Journaal

Centraal in het Roercenter vind je restaurant “Het Pakhuis “.een uitnodigend terras lokt je als vanzelfsprekend uit om hier binnen of buiten een hapje of drankje te bestellen.

Binnengekomen valt Jules je onmiddellijk op. Hem ontgaat namelijk niks en dus ook jouw aanwezigheid niet. Al snel blijkt dat Jules wars is van “om de brij heendraaien” en je al vrijwel meteen zal vragen, wat je nu echt van hem wilt en wilt horen. Zijn tijd is kostbaar en die wil hij graag aan zijn werk “KOKEN” besteden. Hij is een zeer bevlogen professional, die na omzwervingen in enkele landen in Europa, waar hij met de lokaal aanwezige koks korte of lange tijd samen heeft gekookt, beladen met nieuwe ideeën en recepten uiteindelijk in Roermond is geland.

Hij weet niet van stoppen, want toen hij 7 jaar geleden de kans kreeg om Het Pakhuis over te nemen, liet hij de kans om zich in zijn geliefde Italië te gaan vestigen schieten, omdat hij zich nog fit genoeg voelde om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Gaan wonen in Italië kan altijd, zeker als je van plan bent minstens 100 jaar te worden. Dus als het even meezit, kunnen wij nog vele jaren genieten van fantastische gerechten die allemaal hun verhaal hebben en een internationale voedingsbodem verraden. Jules, op naar de 71 en nog heel veel gezonde jaren in Roermond.

Cookieinstellingen