Weerbericht Nederland Zonnige middag

Foto: Afbeelding van Larisa Koshkina via Pixabay

23 augustus 2021, 11:47

In het zuiden komen eerst nog wolkenvelden voor, maar ook daar breekt geleidelijk de zon door. Met flink wat zon wordt het vanmiddag 20-23 graden. Morgen en woensdag worden droge dagen met zon. Daarna is dagelijks kans op buien, maar ruimte voor de zon blijft er. De maximumtemperatuur ligt vanaf donderdag rond 19 graden.

In het noorden, midden en westen van het land is het zonnig. Vooral in Noord-Brabant en Limburg komt eerst nog veel bewolking voor. Vanmiddag breekt ook daar de zon door. In Zuid-Limburg moet je het langst op zonneschijn wachten.

Het wordt 20 graden op de Wadden en langs de noordkust tot 23 graden in de Achterhoek, Noord-Brabant en Limburg. Dit is een vrij gebruikelijke middagtemperatuur voor eind augustus. De noord(oost)enwind is overwegend matig van kracht. Aan de kust kan het soms vrij krachtig waaien, 5 Bft.

Vanavond is het tot zonsondergang (ongeveer 20:45 uur) zonnig en ook vannacht is er weinig tot geen bewolking. Het koelt af naar 9 graden in het noordoosten tot 14 graden in Zeeland en lokaal kan een mistbank ontstaan.

Morgenochtend is het zonnig en droog. De temperatuur stijgt naar 17-20 graden aan het einde van de ochtend en er waait een zwakke tot matige wind uit het noordoosten tot noorden.

Morgenmiddag blijft het zonnig al verschijnen er ook wat hoge wolkenvelden en enkele stapelwolkjes. De zon schijnt met zonkracht 5. Daarmee is ze niet zo krachtig als op zonnige dagen juni en juli, maar zonder zonnebrandcrème kan je midden op de dag toch al na 20-40 minuten verbranden. De noord(oost)enwind is matig, aan zee soms vrij krachtig. De maxima komen uit tussen 19 graden op de Wadden en 23 graden in het zuidoosten.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag blijft het droog met brede opklaringen en wat velden hoge bewolking. De minima komen uit tussen 9 graden in het oosten en 14 graden langs de Zeeuwse wateren.

Woensdag start droog en op veel plaatsen ook zonnig. In de loop van de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe, maar de zuidelijke helft van het land heeft waarschijnlijk nog wel een vrij zonnige middag. Het blijft op de meeste plaatsen droog en met 19 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden is het prima weer voor buitenactiviteiten. Lees hier tips wat je kan doen deze dag. Woensdagavond neemt in het noorden van het land de kans op een beetje regen toe.

Donderdag is er veel bewolking en trekt een aantal buien van noord naar zuid over het land. In de middag is er ook af en toe ruimte voor de zon. Er waait een frisse noordenwind en op veel plaatsen wordt het niet warmer dan 19 graden.

De dagen daarna blijft de wind uit het noorden waaien. Er is dagelijks kans op een paar buien, maar ook ruimte voor de zon. Van verregende dagen is geen sprake, al kan je met buien een keer de pech hebben dat ze vooral over jouw regio trekken. De maxima komen uit op 18-21 graden met de laagste temperaturen op de Wadden en de hoogste waarden in het zuidoosten van het land.

 

Bron: Weeronline