Max blikt vooruit op Dutch GP: ‘Zou geweldig zijn om te winnen’

Foto: Verstappen.com

Het was een uitzonderlijk weekend in België, waar de voortdurende regen het onmogelijk maakte om te gaan racen. Max Verstappen wordt gevraagd hoe hij zich voelt na het winnen van de kortste race in de geschiedenis van de Formule 1? Max: “Het is niet hoe je een race verwacht te winnen en niet zoals we wilden dat het weekend zou verlopen, maar een overwinning is een overwinning en de punten zijn nog steeds belangrijk voor beide kampioenschappen. We moeten elke kans maximaal benutten. Natuurlijk wilden we als coureurs allemaal racen en een show geven voor de fans, maar het was duidelijk geen gemakkelijke beslissing en het gebrek aan zicht betekende dat het uiteindelijk gewoon niet veilig was, dus dat moeten we respecteren.”

De Nederlandse Grand Prix wordt je tweede thuisrace op rij. Hoe voelt het om voor het eerst in je F1-carrière naar Nederland te gaan om in de Formule 1 te racen?

k kijk erg uit naar de race op Zandvoort”, zegt Max. “Het zal speciaal zijn om in Nederland een race te hebben voor mijn thuispubliek, maar ook als coureur is het een mooie uitdaging om naar een nieuw circuit te gaan en de limiet te vinden in een F1-auto. Het was geweldig om te zien dat zoveel fans ons steunden in Oostenrijk en België en ik hoop dat we dit weekend een goede show kunnen neerzetten voor iedereen op de tribunes. Wat de baan betreft: het is misschien een beetje moeilijk om in te halen, maar voor de snelle rondes denk ik dat het de moeite waard zal zijn. De kwalificatieronden zullen daar erg snel zijn, dus fouten zullen erg kostbaar zijn. Nadat de race vorig jaar niet doorging, wordt dit jaar nog specialer en het zou natuurlijk geweldig zijn om op dit thuiscircuit voor de Orange Army te winnen.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/