Max op P6 na de vrijdag in Sochi ‘Auto zo goed mogelijk afstellen voor de race’

Foto: verstappen.com

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training, in aanloop naar de Grand Prix van Rusland, de snelste tijd gereden. Op het stratencircuit in Sochi reed Valtteri Bottas in zijn Mercedes de snelste tijd voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton die P2 opeiste. Pierre Gasly reed in zijn AlphaTauri de derde tijd. De McLaren van Lando Norris en de Alpine van Esteban Ocon completeerden de top vijf. Max’ teamgenoot bij Red Bull Racing Honda, Sergio Perez, reed de elfde tijd.

“We hebben ervoor gekozen om hier de motor te wisselen na alles afgewogen te hebben”, laat Max na de tweede vrije training in Sochi weten. Ook met het weer hier wat ze voor zaterdag voorspellen leek het ons het beste om het hier te doen.”

Max vervolgt: “Het zal dit weekend lastig worden om door het veld naar voren te komen maar we moesten deze straf toch ergens nemen. Als we het hier niet hadden gedaan hadden we het ergens anders moeten doen. We hebben besloten het hier te doen en zullen het beste ervan proberen te maken in de race.”

Vooruitblikkend op de rest van het weekend laat Max optekenen: “We proberen de auto zo goed mogelijk af te stellen voor de race nadat we besloten de motor te wisselen en hopen dat dit werkt. Maar laten we eerst morgen afwachten en kijken hoe het weer zal zijn.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/