restauratiecampagne van het Dalheimer Kruis.

Foto:

Op vrijdag 1 oktober aanstaande vindt vanaf 15.30 uur in de Roermondse St Christoffelkathedraal de aftrap plaats van de restauratiecampagne van het Dalheimer Kruis.

 

Dit bijzondere kruis, dat dateert uit de veertiende eeuw, heeft helaas in de afgelopen jaren schade opgelopen, hetgeen een restauratie nodig maakt. Waar normaliter een middeleeuws beeld naar het restauratie-atelier wordt getransporteerd om daar te worden gerestaureerd, zal om uiteenlopende redenen de restauratie van dit unieke object vanaf voorjaar 2022 in de Roermondse kathedraal zelf plaatsvinden. De restauratie is dan ook voor het publiek te volgen.

 

Deze bijzondere kunstschat is van dermate groot cultureel belang dat de restauratie begeleid wordt door een team van internationale experts. Zij komen aanstaande vrijdagmiddag samen in de kathedraal. Aansluitend zijn vanaf 15.30 uur publiek en pers welkom in de kathedraal voor een toelichting op de geplande restauratie.

 

U bent van harte voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Vooraf aanmelden is niet nodig. De St Christoffelkathedraal is ruim genoeg om eenieder op veilige afstand plaats te bieden.