OUCH ZO deelt regenboogpakket uit aan basisscholen

Op vrijdag 8 oktober overhandigden wethouder Marianne Smitsmans en Bart Cochet, voorzitter van de LHBTI-vereniging OUCH ZO, een kleurrijk regenboogpakket en regenboogbal aan de Synergieschool. Dit gebeurde in het kader van een gezamenlijke actie ten behoeve van Coming-Outdag (11 oktober).
Het doel van deze actie is om het thema seksuele en genderdiversiteit op een laagdrempelige manier op basisscholen bespreekbaar te maken. Ook de Synergieschool vindt dit een belangrijk thema en doet graag aan deze actie mee.
“Op de Synergieschool zijn alle kinderen welkom! Wij zijn een school voor het leven en het leren. Je leert niet voor school, maar voor het leven. Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren leven in een samenleving met veel verschillende culturen en achtergronden, wij hebben respect voor de ander en je mag zijn wie je bent.”
Marianne Smitsmans vindt dat diversiteit onze samenleving in alle opzichten verrijkt. “We willen een fijne en veilige samenleving zijn voor iedereen, ongeacht je seksuele voorkeur. In Roermond kan en mag iedereen zichzelf zijn.”