Limburgers moeten coronacheck laten zien in België

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

België heeft de inreisregels voor mensen uit de provincie Limburg aangepast, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag. Vanaf zaterdag moeten Limburgers een coronacheck laten zien als ze bij de zuiderburen op bezoek gaan, om daar niet in quarantaine te hoeven.

Ook mensen uit de Nederlandse overzeese gebieden moeten voor ze het land ingaan laten zien dat ze minimaal twee weken volledig gevaccineerd zijn, een negatieve uitslag van een coronatest hebben van maximaal 72 uur oud (tenzij iemand korter dan 48 uur in het land blijft) of een herstelbewijs laten zien.

België past het reisadvies aan omdat de provincie Limburg, net als de eilanden, vanaf zaterdag rood kleuren op de coronakaart, het een na hoogste waarschuwingsniveau. De andere elf provincies hebben de kleur oranje, een niveau onder rood. Voor mensen uit deze gebieden gelden de bovengenoemde regels om België in te komen niet. Iedereen die vanuit België terugreist naar Nederland moet een coronabewijs kunnen laten zien, het wordt geadviseerd daarnaast een zelftest af te nemen.

 

Reacties