Max blikt vooruit op Amerikaanse Grand Prix: ‘Wordt weer een spannende strijd’

Foto: Verstappen.com

In gesprek met Max Verstappen, die derde werd in de laatste race in de Verenigde Staten in 2019, vroegen we hem of hij ernaar uitkijkt om terug te keren naar het circuit in Austin. “Het is mooi om weer in Amerika te zijn”, zegt Max.

“We zijn altijd competitief geweest in de VS en hebben goede resultaten behaald, dus het gaat erom dat nu om te zetten in een overwinning. We gaan nu naar elk circuit, wetende dat we nu tenminste kunnen strijden voor een podium, maar ook voor een overwinning en dat is anders dan voorgaande jaren. We zijn gefocust om ons best te doen en proberen altijd de race te winnen en dat zal in Austin niet anders zijn. Het wordt dit weekend weer een spannende strijd en daar kijk ik naar uit.”

De Turkse Grand Prix was een sterk resultaat voor Red Bull Racing, met een dubbel podium. Welk team denk je dat het momentum heeft komend weekend? Max:

“Ik geloof niet echt in wisselingen van momentum. We moeten altijd elk aspect van het weekend juist hebben om onze prestaties te optimaliseren, ons zo goed mogelijk voorbereiden en als we dat doen, kunnen we als team niet meer geven. We hebben een zeer competitieve auto, maar je moet hem vergelijken met Mercedes en dat is altijd het grote vraagteken bij elke race dit seizoen. Hopelijk kunnen we dit weekend met ze strijden en de leiding in het kampioenschap behouden. Elke week zijn er nieuwe uitdagingen te overwinnen en deze wedstrijd zal dat niet anders zijn. Er kunnen veel dingen gebeuren in een race, dus we zullen ons op onszelf en niemand anders concentreren.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/