Ook in het weekend is het onstuimig

Foto:

Aanhoudend zware windstoten tot 100 km/uur

De aanloop naar het weekend is zeer onstuimig. Na een vrij rustige start van de vrijdag neemt de wind snel toe en vanmiddag en vanavond hebben we te maken met zware storm Eunice, mogelijk wordt het een zeer zware storm. Ook in het weekend is het onstuimig met een vlagerige zuidwestenwind en zware windstoten tot 100 km/uur. Ook valt van tijd tot tijd regen, maar met name zaterdag schijnt ook de zon.
Op deze vrijdag zijn alle ogen gericht op storm Eunice. Vanochtend neemt de wind snel toe en vanmiddag komt het tot storm en later vanmiddag en aan het begin van de avond tot zware storm, windkracht 10. In het noordwesten komt het mogelijk tot een zeer zware storm, windkracht 11. Daarbij worden zeer zware windstoten verwacht van 110 tot 140 km/uur. Verder landinwaarts stormt het niet, maar zijn wel zeer zware windstoten tot 120 km/uur mogelijk. De details volg je vandaag in ons live-blog.
Zaterdag af en toe zon
Na al het stormgeweld neemt de wind komende nacht (tijdelijk) in kracht af. Over het noorden trekt een aantal buien en ook zaterdag komen in het noorden buien voor met hagel en lokaal een klap onweer. In de rest van het land is het lange tijd droog en breekt de zon af en toe door.
In de middag neemt de bewolking toe. Vanuit het zuidwesten volgt tijdens het tweede deel van de middag regen. De westen- tot zuidwestenwind neemt weer in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en bij de Wadden, 5 tot 8 Beaufort. Mogelijk komt het opnieuw tot storm, windkracht 9. Opnieuw zijn zware windstoten van 75 tot 100 km/uur mogelijk. De temperatuur loopt op naar 7 of 8 graden.
Regenachtige zondag
Zondag is voor de zon geen ruimte, want de bewolking overheerst en er valt een tijd regen. De wind was even in kracht afgenomen, maar neemt opnieuw toe. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7. Opnieuw zijn (zware) windstoten van 75 tot 90 km/uur mogelijk, aan zee zijn uitschieters naar 100 km/uur mogelijk. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden.
Maandag opnieuw veel wind
Maandag staat er opnieuw veel wind en is aan zee weer kans op stormkracht 9. Ook zijn dan weer zware windstoten tot 100 km/uur mogelijk. Het weerbeeld is dan wisselend met zon, wolken en enkele buien. Vanaf dinsdag wordt het allemaal wat rustiger en neemt de wind in kracht af. Droog blijft het niet, want er trekken regelmatig gebieden met regen over het land.
Cookieinstellingen