200 Oekraïners opgevangen in appartementencomplex Wilhelminasingel 5

Foto: Gemeente Roermond

Het appartementencomplex aan de Wilhelminasingel 5 wordt momenteel in gereedheid gebracht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Vanaf, naar verwachting, 1 april aanstaande kunnen de eerste Oekraïners hier hun intrek nemen.

Het pand aan de Wilhelminasingel 5 wordt de eerste opvanglocatie in Roermond. Het biedt onderdak aan maximaal 200 Oekraïners die zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld in hun land. Het complex, dat eerder dienst deed als zorgappartementencomplex, beschikt over de gewenste faciliteiten. Het wordt de komende week in gereedheid gebracht, zodat de eerste mensen hier naar verwachting vanaf 1 april a.s. hun intrek kunnen nemen. Vooralsnog kunnen ze hier een jaar blijven. Ze worden daarbij ondersteund door maatschappelijke instanties.

Op dit moment vangen we 20 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk op in hotel Asselt in Swalmen. Zij kunnen te zijner tijd doorstromen naar Wilhelminasingel 5.

Tegelijkertijd oriënteren we ons op andere mogelijke opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Roermond. Het kabinet heeft namelijk aangekondigd dat er waarschijnlijk meer mensen uit Oekraïne naar ons land komen dan eerder werd gedacht.

Reacties

Cookieinstellingen