Max start als vierde in Djedda: ‘Genoeg om voor te strijden’

Foto: Verstappen.com

Aan het einde van de rit van een tumultueuze kwalificatie in Djedda heeft Sergio Perez voor het eerst in zijn Formule 1-carrière pole positie behaald. Hij was beide Ferrari’s én Max Verstappen, die zich als vierde kwalificeerde, te snel af. Na een flinke crash van Nicholas Latifi in Q1, volgde er een enorme klapper van Mick Schumacher in Q2. Het laatste deel van de kwalificatie verliep gelukkig wel incident loos.

“In het derde deel van de kwalificatie had ik geen grip meer”, vertelt Max na de kwalificatie. “Ik weet niet wat er met die eerste set banden was, maar het was verschrikkelijk. Ik gleed overal. De laatste set was iets beter, maar ik had nog steeds niet het juiste gevoel. Ik kon niet pushen in de snelle bochten, door het gebrek aan grip en balans. Als je het vertrouwen niet hebt, kun je de bochten niet aanvallen en dat was wat ik ervaarde. Ik denk dat we nog moeten analyseren waarom het vandaag niet liep.”

Max ziet wel goede kansen voor de race, die zondag om 19.00 uur van start gaat. De Oracle Red Bull Racing-coureur vervolgt: “Mijn kwalificatie was niet geweldig, maar het positieve is dat we weten dat onze auto snel is: Checo heeft pole positie. Hij heeft een goede ronde gereden en het goed gedaan, ik ben blij voor hem. Ik hoop dat we morgen een goede balans voor de race hebben Er is genoeg om morgen voor te strijden.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/

Cookieinstellingen