De Heidebaan spreekt zich uit: veel opgeluchte reacties en 73 handtekeningen

Foto:

Een aantal bewoners van de Heidebaan in Roermond hebben handtekeningen opgehaald voor een veilige straat. Al jaren hebben ze te maken met illegale straatraces en veel sluipverkeer door de Heidebaan. Om hun straat veilig te krijgen hebben ze handtekeningen opgehaald.

Een van de initiatiefnemers Nancy Kaya: “Tijdens het ophalen van de handtekeningen hebben we veel opgeluchte reacties gekregen. Iedereen die thuis was heeft getekend! Mensen geven aan dat ze willen dat hun straat veilig wordt en steunen onze actie massaal. Mooi om te zien”, aldus Kaya.

De Heidebaan is een 30-km zone, maar door de inrichting van de weg kan en wordt er veel harder gereden, met name in de avonduren. Ook is de straat een geliefde sluiproute voor auto’s en zelfs kleine vrachtwagens. De bewoners ondervinden hier ernstige hinder van en zijn zelfs bang voor ernstige ongelukken. Al jaren zijn ze in gesprek met de gemeente, maar tot een oplossing is het nog steeds niet gekomen. Ondanks dat eigenlijk iedereen het wel eens is dat er iets moet veranderen.

Initiatiefnemer Ronald Housmans: “De reacties maken wel duidelijk dat deze situatie onhoudbaar is, er moet nu echt iets veranderen. Goed dat de mensen zich nu uitspreken, maak de Heidebaan veilig!”.

De handtekeningen worden zodra er een nieuw college van B&W is aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder.

Cookieinstellingen