“Aantal bbl studenten meer dan verdubbeld, dat vraagt om extra leer-werktrajecten en maatwerkopleidingen”

Foto:

Op 31 mei van 16.00 tot 19.30 uur organiseert Gilde Opleidingen een open avond die volledig in het teken staat van BBL- en maatwerkopleidingen, trainingen en cursussen in de (maatschappelijke) zorg, kinderopvang en onderwijs.

Hiermee hoopt Gilde Opleidingen medewerkers die zich verder willen ontwikkelen en geïnteresseerd zijn in om- of bijscholing, te koppelen aan werkgevers die hard op zoek zijn naar medewerkers in opleiding.

 In Geleen, Roermond én Venray wordt informatie gegeven over de diverse opleidingen van Gilde Opleidingen maar ook over maatwerk en flexibele instroom. Op deze dag kun je bij Gilde Opleidingen terecht voor advies over trainingen en cursussen zoals Herregistratie wet BIG, Bloedprikken, Praktijkopleider en diverse mbo-certificaten. Daarnaast zijn op elk van de drie locaties allerlei werkgevers aanwezig die vacatures hebben binnen de verschillende branches.

Bedrijven zoals Zuyderland Thuiszorg/Care, PSW, Proteion, Dichterbij, Stichting Land van Horne en Kinderopvang ’t Nest. “Het is voor werkgevers een uitdaging om hun vacatures goed in te vullen en tegelijkertijd horen we regelmatig dat er mensen zijn die graag in de zorg- of welzijnssector willen komen werken maar niet goed weten wat allemaal mogelijk is. Juist daarom organiseren we gezamenlijk dezen open avond”, vertelt Rob Hermans, teammanager bbl-opleidingen en cursorische trajecten bij Gilde Opleidingen.

Er is een toenemende zorgvraag en ook een toenemende vraag naar medewerkers met een hart voor mensen in diverse werkvelden zoals ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, kinderopvang, onderwijs en ziekenhuis. Maar niet alleen stijgt de behoefte aan werknemers in de diverse organisaties, ook neemt de vraag naar bbl-opleidingen onder studenten hard toe. Dat bevestigt Thea Renneberg, teammanager bbl-opleidingen en cursorische trajecten bij Gilde Opleidingen: “De afgelopen drie jaar zijn het aantal mensen die in een bbl vorm hun opleiding doen, gestegen van 600 naar 1500 studenten. Het aantal is dus meer dan verdubbeld en dat vraagt om extra leer-werktrajecten”. Met de open avond op 31 mei wordt vraag en aanbod met elkaar verbonden. Werkgevers kunnen geïnteresseerden gelijk informeren over de mogelijkheden van een arbeidscontract en Gilde Opleidingen informeert over het opleidingstraject dat daaraan gekoppeld kan worden.

Interesse?

Bekijk welke bedrijven er op 31 mei per locatie aanwezig zijn en meld je aan voor de open avond via Open avond BBL 31 mei – (maatschappelijke) zorg, onderwijs en kinderopvang | Gilde Opleidingen

Cookieinstellingen