Het Alzheimer Café Roermond bestaat 20 jaar!

Foto: Pixabay

Sinds 3 september 2001 geeft het Alzheimer Café Roermond voor alle belangstellenden een inkijkje in wat dementie in al haar breedte nu eigenlijk is. Tweehonderd keer al was er iedere eerste maandag van de maand een themabijeenkomst. Daarin kon de persoon met dementie en zijn mantelzorger door het jaar heen het traject in relevante thema’s volgen, dat ze samen doorliepen.
Alle reden voor een gezellige avond met koffie en vlaai. Het Alzheimer Café biedt op maandagavond 13 juni om 19:30 uur in de Graasj een gevarieerd programma, waarin veel tijd is voor onderling contact, gezelligheid, cultuur, informatie en een terugblik.
Welkom aan allen, die in al die jaren eens een Alzheimer Café bezocht hebben.
De eigen bezoekers en mantelzorgers, dementievriendelijke wethouder Marianne Smitsmans, stadsdichter Hans van Bergen en gitaar- en zangduo Els en Funs bieden mooie muziek- en woordkunst presentaties met verwijzing naar vroeger en soms ook dementie.
Een feestelijke afsluiting van 20 jaar objectieve voorlichting over dementie en een roerige coronaperiode.
Er kunnen 80 bezoekers worden toegelaten. Meld je aan voor gratis toegang via [email protected] met vermelding van aantal bezoekers en telefoonnummer.

Het Alzheimer Café vindt plaats in de Graasj Roermond. Er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlak bij.

Cookieinstellingen