Voor het eerst in 2 jaar tijd: de geliefde ‘Sjoemelmert’ van Roermond is terug!

Foto: TheoRivierenlaan via Pixabay

Na 2 jaar afwezigheid keert de zeer populaire ‘Sjoemelmert’ weer terug in diverse straten van de Roermondse binnenstad. Met ruim 150 kraampjes en vertier voor alle leeftijden kijkt de nieuwe organisatie uit naar wederom een mooie editie die dit jaar op woensdag 27 en donderdag 28 juli zal plaatsvinden.

Een markt voor- en door de Roermondenaren

De Sjoemelmert (die in Roermond al meer dan 50 jaar bestaat en dit jaar door de Zwartbroekstraat, Minderbroedersstraat, Bakkerstraat, Neerstraat en Marktstraat loopt) kan rekenen op veel draagvlak. Van de 150 kraampjes zijn namelijk een groot gedeelte van de kraampjes gevuld met lokale ondernemers. Het resterende aantal kraampjes wordt door andere enthousiaste deelnemers gebruikt. Boekenliefhebbers zijn van harte welkom in de Minderbroederskerk (ingang via de Peregrines Vogelsstraat), waar tijdens de twee dagen van de Sjoemelmert dagelijks van 11.00 uur tot 21.00 uur een grote boekenmarkt zal plaatsvinden. Dankzij de talrijke cafés, winkels én de livemuziek op verschillende plekken in de binnenstad is de Sjoemelmert extra gezellig voor alle bezoekers. Zo is het ook na afloop van de Sjoemelmert nog altijd zeer sfeervol in de binnenstad.

Entertainment voor de jonge bezoekers

Ook is er aan de jonge bezoekers van de Sjoemelmert gedacht. Zo zal clown Tallie de kinderen doen verbazen met verschillende balloncreaties. Bovendien kunnen de jonge bezoekers zich laten schminken tijdens een bezoek aan de markt.

Nieuwe organisatie

De organisatie van de Sjoemelmert is vanaf dit jaar in handen van winkeliersvereniging ‘Blökske Óm’. De ambitie van de nieuwe organisatie is om de jaarlijks terugkerende Sjoemelmert (met lokale ondernemers en bekende elementen van rommel, hobby- en kunstmarkten) weer als vanouds te maken. Knus, kwalitatief, gezellig en met de betrokkenheid van de lokale ondernemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen