Weekendweer: opnieuw zeer warm!

Foto: Afbeelding van Stefan Schweihofer via Pixabay
Komend weekend staat er prachtig zomerweer op het programma!
Na een regenachtige donderdag knapt het weer snel op! Dit weekend schijnt de zon overal flink en gaan de temperaturen als een speer omhoog. Zondag kan het lokaal alweer tropisch warm worden.
Deze vrijdag is er aanvankelijk nog veel bewolking en daaruit kan met name in het oosten nog een enkel buitje vallen. De bewolking trekt wel langzaam naar het oosten weg en daardoor krijgt de zon meer en meer ruimte. Daarbij ligt de temperatuur op een normaal niveau voor eind juli: zo’n 21 graden op de stranden tot 24 graden in het zuiden.
Zaterdag zomers warm
Ook zaterdagochtend zien we nog enkele wolkenvelden, maar al snel wordt het vanuit het zuidwesten vrij zonnig. ’s Middags komen nog wel wat stapelwolken tot ontwikkeling. Regionaal wordt het zomers warm met 25 tot 27 graden in het zuiden en midden van ons land. De noordelijke provincies hebben het met 23 graden nog wat koeler. Heerlijk weer om erop te gaan dus!
Hou wel rekening met de zonkracht, want die is hoog. Er heerst nog steeds zonkracht 7 en dat betekent dat je onbeschermd binnen een minuut of 20 kunt verbranden.
Hoogste temperaturen op zondag
De hoogste temperaturen van het weekend staan zondag op de planning. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kunnen de maxima lokaal 32 graden aantikken. Daarmee is het regionaal toch weer tropisch warm. Op de stranden heb je door wind van zee iets lagere temperaturen, maar ook daar is het warm met 25 tot 27 graden.
Zondagavond zou in het zuiden een heel lokale onweersbui kunnen ontstaan, maar de meeste houden het gewoon droog. Het blijft dan nog lang warm met tot rond zonsondergang circa 25 graden.
Cookieinstellingen