Trein met honderden passagiers ontspoord tussen Weert en Haelen, geen gewonden

Foto: Roermond Nieuws

Nieuws.nl -

Tussen het Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een intercity met aan boord honderden passagiers ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat daar geen gewonden bij zijn gevallen. De NS meldt dat de reizigers met een vervangende trein naar Roermond worden gebracht. Deze trein kwam ook vanuit Roermond.

Volgens ProRail zaten er ongeveer 250 passagiers in de trein. De veiligheidsregio meldt echter dat het om 500 passagiers gaat. “Het gaat om veel jongeren die de kermis in Weert bezochten”, aldus een woordvoerder.

Het voorste deel van de trein is ontspoord. Dat treinstel staat nog wel rechtop, wat ook te zien is op beelden van lokale media. Hoe de trein kon ontsporen is nog onduidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse. De hoofdconducteur heeft na de ontsporing een rondgang door de trein gemaakt en constateerde volgens de NS-woordvoerder dat niemand gewond is geraakt.

Door de ontspoorde trein strandde ook de trein in de tegenovergestelde richting, meldt de NS-woordvoerder. Aan boord van die trein zaten vijftien passagiers. Zij worden per bus naar Eindhoven gebracht.

In de NS Reisplanner is te zien dat er tot zeker zondagochtend 06.45 uur door de gestrande trein geen treinverkeer mogelijk is tussen Eindhoven en Roermond.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen