Sjtank Op

Foto:

Een avond lachen is gegarandeerd bij Sjtank Op. Voor de zesde keer zal de benefiet comedy-avond georganiseerd worden in Herkenbosch op Kasteel Daelenbroeck. De avond staat in het teken voor een goed doel en lachen voor het goede doel! Deze avond zullen een aantal bekende en minder bekende stand-up comedians optreden. Stand-up comedy wordt steeds populairder, hoewel we in het Limburgse meer gewend zijn aan de buutteredeners. Inmiddels is ons evenement een ongekend fenomeen onder de Nederlandse comedians. Herkenbosch staat echt op de kaart! Er ontstond een aantal jaren geleden een unieke formule!

Deze avond is spontaan, gezellig en ongedwongen. Het bijzondere aan deze avond is dat comedians van voorgaande jaren ook aanwezig zijn, kom je eenmaal optreden, mag je ieder jaar terugkomen. We noemen de deelnemende comedians niet voor niets SjtankOp-familie. We mogen inmiddels 24 bekende en minder bekende comedians tot onze familie rekenen.  We gaan de hele dag op stap met de comedians om ze bekender te maken met de Limburgse cultuur, schieten bij schutterij Sint Sebastianus bijvoorbeeld. Ze worden een dagje in de watten gelegd in Roerdalen en daarvoor treden zij belangeloos op voor het goede doel! Comedians melden zich al aan voor het evenement, omdat zij er zoveel over horen van collega’s, maar je mag pas komen optreden bij Sjtank Op als een comedian je introduceert! We zijn echt trots op wat we hebben neergezet.

Tijdens deze avond zal er geld ingezameld worden voor het goede doel. Dit jaar zal DenkBeeld-Dementie het goede doel zijn. Het inzamelen gaat ook vaak op een ludieke wijze, meestal met een veiling van een aantal leuke items of activiteiten. Arie Koomen is een bekende comedian; bekend als beginnend lid van de Lama’s en van het duo Arie & Sylvester. Hij zorgt ieder jaar voor de sfeer op de avond in zijn functie als MC!

De zesde editie zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 7 oktober op Kasteel Daelenbroek, zaal open 19.30 uur.

Afgelopen jaren hebben we verschillende goede doelen gehad, gekoppeld aan mensen uit onze regio. Stop Hersentumoren, Jong Nederland Herkenbosch en Zorgboerderij ’t Haldert. Dit jaar is het goede doel Denkbeeld Dementie:

Geluk en dementie, op zoek naar het welbevinden.
Wat kan zo’n ellendige ziekte nou met geluk te maken hebben. Dementie is verlies, verdriet en  gaat over wat je steeds minder kan, hoe het geheugen oplost tot er niets meer overblijft.

Zou dementie ook iets te bieden kunnen hebben? Zou er tussen al die draden van verlies, verdriet en aftakeling ook een gouden draad zitten? Een draad vol levende glinstering, een  draad die glans geeft, vonken van herinnering, momenten van samen delen van geluk?

Ons DenkBeeld Dementie in theatervorm is een pleidooi voor liefdevolle aandacht, hartelijkheid, geduld, humor en begrip maar vooral aandacht voor de gebroken taal van mensen met dementie.

Als ervaringsdeskundigen voelen wij, Agnes Stijnen en Lucretia Verweij, ons verbonden met de mensen die deze ziekte treft en hun omgeving. Wij geloven dat aandacht schenken vanuit je hart, voor hen van onschatbare waarde kan zijn. Met overdenkingen en gedichten in beeld gebracht,  willen we iedereen meenemen in een ander Denk-Beeld over dementie, niet medisch, maar menselijk.

Dankzij onze Comedy-avond kunnen Agnes en Lucretia de voorstelling aanbieden aan instellingen en organisaties die hiervoor in deze tijd geen budget meer voor hebben.

We zijn van plan om dit jaar meerdere avonden te gaan organiseren waar StandUp-comedy een belangrijke rol spelen. Er komen naast onze benefietavond nog drie ‘standaard’ comedy-avonden en een theateravond aan bod. Dit allemaal op kasteel Daelenbroeck. Hierdoor zetten we een uniek cultureel fenomeen neer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen