Roermondse binnenstad straalt met de sfeerverlichting voor ROERMONDVOL Licht In

Foto: We Are Roermond

Persbericht – De straten van de binnenstad zijn vanaf deze week extra gezellig dankzij de terugkomst van de sfeerverlichting. Met de sfeerverlichting, aankomende wintercampagne ROERMONDVOL Licht en de bijbehorende, vernieuwde Tover Route is de Roermondse binnenstad de komende maanden weer op zijn mooist. Gezien de oplopende energieprijzen zorgt Stichting BIZ Binnenstad Roermond voor een zo efficiënt mogelijke inzet van de sfeerverlichting om hiermee het energieverbruik te beheersen.

 Sfeerverlichting voor de start van het najaar

Het ophangen van de sfeerverlichting in de winkelstraten en pleinen van de binnenstad kenmerkt traditioneel de start van de winter in Roermond. De sfeerverlichting wordt vanaf deze week op diverse locaties opgehangen en getest. Het kan daardoor voorkomen dat in de beginfase nog niet alle sfeerverlichting gelijktijdig zal branden of dat de sfeerverlichting in verband met het testen overdag aan is. Er wordt dit jaar extra rekening gehouden met het energieverbruik van de sfeerverlichting. Zodoende zal de sfeerverlichting gedurende de dag waar mogelijk minder lang branden dankzij het gebruik van tijdklokken. Met deze maatregel alsmede het gebruik van LED verlichting en Bioprint materiaal voor de ornamenten wil Stichting BIZ Binnenstad Roermond en leverancier Avontuur Blachere actief en verantwoord omgaan met het energieverbruik tijdens ROERMONDVOL Licht zonder hiervoor in te leveren op de sfeer in de straten van de binnenstad.

 Binnenkort: de grootste editie van de Tover Route

Over enkele weken start het populairste evenement van ROERMONDVOL Licht, namelijk de welbekende Tover Route. Deze derde editie zal de grootste versie van de Tover Route zijn. Dit jaar staat de route helemaal in het teken van de filmwereld met het thema ‘Be your own moviestar!’ De combinatie van filmobjecten, toverpunten en bijbehorende toverpuzzel zorgen ervoor dat jong én oud zich dit jaar kunnen amuseren. Toveren en filmster spelen kan de hele dag én op nog meer punten dankzij een grotere route die dit jaar ook tot en met de Foroxity Filmarena en Designer Outlet Roermond loopt. Details over de Tover Route worden de komende weken bekend. Voor nu is het alvast gezellig vertoeven dankzij de mooie sfeerverlichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen