Vastelaovend in Remunj 2023

Foto:

Elk jaar wordt ook in Roermond Carnaval gevierd: oftewel Vastelaovend in Remunj! 

In verband met diverse Carnavalsevenementen zijn de volgende wegafsluitingen gepland (omleidingen worden uiteraard aangegeven):

  • Het Stationsplein is afgesloten van maandag 13 februari 14.00 uur t/m zondag 19 februari 13.00 uur. De Roerkade is opengesteld in twee richtingen tot zaterdag 18 februari 18.00 uur.
  • De Roerkade wordt afgesloten vanaf zaterdag 18 februari 18.00 uur t/m woensdagochtend 22 februari 7.00 uur.
  • De parkeergarage van Q-Park in het Roercenter blijft bereikbaar via Minderbroederssingel/Burgemeester Geuljanslaan. En uiteraard ook via de Roerkade tot zaterdag 18 februari 18.00 uur.

* Prinsetreffe – dinsdag 14 februari 2023 19.45-0.00 uur
Jaarlijks terugkerende carnavalsavond voor alle carnavalsprinsen met Limburgse artiesten. Dré en Ben (Big Benny) Peters organiseren dit grote feest in TheaterHotel de Oranjerie. De toegang is gratis.

*Vastelaoveskirmes – 17-21 februari 2023
De eerste kermis van het jaar in Roermond is tijdens Carnaval. Van Carnavalsvrijdag t/m Carnavalsdinsdag is de Vastelaoveskirmis te vinden op het Munsterplein in Roermond met attracties voor jong en oud, bijv.: rupsbaan, breakdance, trampoline, draaimolen, mini zweefmolen en eendje vangen. De volgende eetkraampjes zijn er ook bij: churros, vis, Viëtnamese snacks, suikerspin, popcorn en snoep.

*Sjolefestasie – vrijdag 17 februari 2023 12.30-18.30 uur | Entree gratis
De Sjolefestasie op het Stationsplein is de officiële opening van Carnaval in Roermond met non-stop artiesten en diverse optredens. Dit evenement wordt voor de jeugd van Roermond en omstreken georganiseerd en de entree is gratis!

Programma Sjolefestasie: Big Benny – BINK – Daaklaer – Danny Pouwels – DJ Admin – DJ Sam – Hoondervel – Moerepetazie – Rempetemp – Roy Selder – Shakin DJ’s – Sjpringleavend – Timmie Tirol

*Sjtasiefestasie – zaterdag 18 februari 2023 12.30-18.30 uur | Entree gratis
Op Carnavalszaterdag gaan weer alle remmen los op de Sjtasiefestasie in Roermond. Jong en oud komt samen op het Stationsplein om te feesten.

Programma Sjtasiefestasie: Big Benny – Binnenste Boete Bandj – Bjorn & Mieke – Erwin vaan ’t Merretkoer – Fiorenza – Hermenie Miserabel – Hoondervel – La Bamba – Lex Uiting – Maurice Fermont – Marleen Rutten – Otto Wunderbar – Pruuf Mar – Trööt in de Gööt

 

*Remunjs Vastelaoves Meziek Sjeptakel – zaterdag 18 februari 2023 12.00-18.30 uur

Lokale artiesten en aanstormend talent zorgen op Carnavalszaterdag voor sjpektakel op het podium op het Kloosterwandplein bij TheaterHotel de Oranjerie. Entree is gratis.

*Op Carnavalsmaandag  20 februari om 13:11 uur is het tijd voor de grote Vastelaoves optoch Remunj die door de gehele binnenstad van Roermond trekt.

Na afloop van de Remunjse Optoch worden de prijzen uitgereikt op het podium in de Salle de Fête in TheaterHotel De Oranjerie. Vanaf 14.30 uur kan het hossen, zingen, dansen en springen beginnen. Een carnavalsmiddag voor jong en oud, waarbij een live DJ en natuurlijk een springkussen voor de kinderen niet ontbreekt.

Route: Start bij de Roersingel, Roerkade, Kraanpoort, Markt, Swalmerstraat, Lindanusstraat, Pollaertstraat, Munsterplein, Paredisstraat, Neerstraat, Minderbroedersstraat, Zwartbroekstraat, Zwartbroekplein, Schuitenberg, Kloosterwandstraat, over het Kloosterwandplein (hier staat de podiumwagen), Joep nicolasstraat, Kruisherenstraat, Stationsplein, Veldstraat – ontbinden.

Overzicht Carnavalsoptochten in Roermond 2023

Zondag 19 februari, 12.11 uur Carnavalsoptocht Ool
Zondag 19 februari, 14.30 uur Carnavalsoptocht Boukoul
Maandag 20 februari, 13.11 uur Grote optoch van Remunj
Maandag 20 februari, 13.30 uur Carnavalsoptocht Zjwame
Dinsdag 21 februari, 13.00 uur Kienjeroptoch Merum
Dinsdag 21 februari, 14:11 uur Carnavalsoptocht Leeuwen
*Bacchusdrieve – dinsdag 21 februari 2023

De Vastelaovend in Roermond wordt op dinsdag afgesloten met het Bacchusdrieve op de Roerkade, vanaf 12.11 uur.

Carnaval is natuurlijk een oeroude traditie, die is terug te voeren naar het Romeinse lentefeest en het Germaanse offerfeest. De verering van Bacchus, de god van de wijn en dronkenschap, is één van de Romeinse elementen die bewaard is gebleven. Een stropop van Bacchus wordt in de rivier de Roer gegooid, hiermee wordt de Vastelaovend in Roermond afgesloten.

 

Bron en foto:We are Roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen