Max op pole position Down Under: ‘Blij met mijn laatste ronde’

Foto: Verstappen.com

Max Verstappen heeft pole positie veroverd voor de Australische Grand Prix. De huidige Formule 1-wereldkampioen was in alle drie de sessie de snelste man op de baan en hoopt na zijn derde plek in 2019 op zondag zijn eerste zege op Albert Park te kunnen scoren. Mercedes verraste vlak voor het vallen van de vlag met George Russell en Lewis Hamilton op de tweede en derde startplekken.

Na de kwalificatie laat Max weten: “Mijn laatste ronde in de kwalificatie was erg goed. Het is het hele weekend al lastig om de banden in het juiste bereik te krijgen om meteen te kunnen pushen. Maar alles pakte goed uit in Q3. Ik ben erg blij met die ronde en om hier op pole positie te staan.”

Vooruitblikkend op de race, die zondag om 7.00 uur Nederlandse tijd van start gaat, vervolgt Verstappen: “Ik kijk uit naar de wedstrijd. Ik verwacht dat we een sterke auto hebben voor de race, maar het zal lastig blijven om de banden goed te houden. Het zal zeker een interessante race worden.”

Op de vraag of Max vol vertrouwen voor de winst gaat, antwoordt hij: “Ik heb één keer in Melbourne op het podium gestaan, maar deze keer wil ik graag op een andere trede staan.”

Lees meer bij de bron: http://www.verstappen.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen