Heksenherdenking: Roermondse horror story nog steeds hyper actueel.

Stap in de schoenen van onze voorouders en ontdek de angstaanjagende gebeurtenissen die zich eeuwen geleden hebben afgespeeld in een duister en vergeten hoofdstuk in de geschiedenis van Roermond.

Op 3 juni worden er op verschillende in Nederland herdenkingen gehouden ter ere van de slachtoffers van heksenjachten. Eén van deze herdenkingen vindt plaats bij het Nationaal Heksen Monument in Roermond.

Om 12.00 uur verzamelen mensen zich op de Galgenberg naast Heinsbergerweg 17 om stil te staan bij de minstens zeventig slachtoffers van de heksenwaan in 1613 en 1614 in en rondom Roermond. Deze herdenking is een voortzetting van de indrukwekkende voorstellingen van “De heks van Almen” in het Kruiswegpark, waar meer dan 1500 mensen getuige van waren.

Op 30 juni om 20.00 uur, 1 juli om 20.00 uur en op zondag 2 juli om 15.00 uur zal deze voorstelling opnieuw te zien zijn in het Kruiswegpark. Mis deze aangrijpende voorstelling niet en beleef opnieuw het verhaal dat ons herinnert aan de gruwelijke gevolgen van heksenvervolgingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen