Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour op zaterdag 10 juni.

Foto: De Groene transformator

Ken je dat? Na elke maaltijd verdwijnt er weer een handvol plastic verpakkingen in de prullenbak. En je baalt van nóg een volle PMD-zak. Veel mensen willen graag anders, maar hoe?

Met de tips & tricks én de favoriete winkeladresjes, leer je in een paar uur tijd je plastic- footprint drastisch te verkleinen. Vanuit De Groene Transformator organiseren we een Zero Waste Wandeling in Roermond op zaterdag 10 juni.

Zero Waste Nederland werd in 2018 opgericht door Elisah Pals, die zelf toen al enige tijd afvalvrij leefde. Inmiddels inspireert zij duizenden mensen om hun leven met minder afval in te richten. Ook zorgde Zero Waste Nederland er al voor dat op de ruiten van zo’n 8.000 winkels in heel Nederland de Zero Waste Raamsticker plakt. Die sticker moedigt klanten op
een eenvoudige en vriendelijke manier aan vooral hun eigen verpakkingsmateriaal mee te nemen en zo wegwerpverpakkingen te voorkomen.
Pals: “We organiseren de Zero Waste Wandeltours op meer dan 35 plekken in het hele land: van Alkmaar tot Goes en van Leeuwarden tot Heerlen. Het enthousiasme is overweldigend! Afvalvrij boodschappen doen leeft echt, want de meeste tours zitten in no time vol. Veel gidsen gaan zelfs meerdere keren op pad met een groepje.”

In Roermond geven Peggy Kuipers en Juul Jeurninck-Janssen tips & tricks over hoe je verpakkingsmateriaal kunt vermijden en waar je in je eigen omgeving, bij lokale ondernemers, terecht kunnen voor het doen van hun verpakkingsvrije wekelijkse
boodschappen. Er zijn voldoende winkels waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje. Ook bezoeken we winkels met duurzame producten en kleding. Je zult daarnaast tijdens de tour leuke mensen ontmoeten die ook geïnteresseerd zijn in een schonere wereld.

De Zero Waste Wandeling Roermond is op zaterdag 10 juni van 10:00-12:30u.
Tickets voor de tours koop je via https://bit.ly/zerowastewandeltours.

De wandeling is slechts één van de vele activiteiten in de themamaand “spullen & kleding” bij De Groene Transformator.
Voor meer informatie bezoek de website van De Groene Transformator.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen